Rimpels verminderen met botox

Of we het nu leuk vinden of niet, we krijgen naarmate we ouder worden allemaal te maken met rimpels. Hoe stellen we dit uit en hoe voorkomen we zo veel mogelijk dat we überhaupt rimpels krijgen? En als we ze eenmaal hebben, komen we er dan nog van af? Gelukkig kunnen we inderdaad iets doen aan storende rimpels! Van bestaande rimpels verminderen, tot het voorkomen er van: botox is veelzijdig en helpt een jeugdige, gladde huid behouden.

 

Hoe ontstaan rimpels eigenlijk?

Rimpels worden zowel intern als extern veroorzaakt. Dat wil zeggen, ze ontstaan vanwege processen die zich binnen in (intern) ons lichaam afspelen, maar ook door invloeden van buitenaf (extern). Interne processen veranderen als we ouder worden. Zo neemt elastine en collageen in de huid af, waardoor deze minder soepel en ‘strak’ wordt. Rimpels die ontstaan door invloeden van buitenaf worden veroorzaakt doordat onze huid op dagelijkse basis blootgesteld wordt aan UV straling en schadelijke vrije radicalen.

 

Hoe kan botox rimpels verminderen?

Botox (eigenlijk botuline toxine) is stofje in een eiwit dat een spier ontspannende functie heeft. Als botox in een spiertje wordt geïnjecteerd, zorgen we ervoor dat dit spiertje tijdelijk niet meer kan aanspannen. Bij de fronsspier, in het voorhoofd of boven de wangen, voorkomen we zo dat fronsrimpels, rimpels in het voorhoofd of kraaienpootjes zich nog langer kunnen vormen. Dit effect is na gemiddeld twee weken optimaal en het resultaat houdt tussen de 3 en 4 maanden aan. Als behandelingen worden herhaald, kan het resultaat langer zichtbaar zijn. Botox zorgt dus voor een gladdere, strakkere en rimpelloze huid.

 

Welke gebieden kunnen we behandelen met botox?

Botox wordt al jarenlange door zowel de medische als de cosmetische industrie voor verschillende doeleinden gebruikt. In onze kliniek verhelpen we veel voorkomende klachten als migraine, tandenknarsen of overmatig transpireren met botox. ook pakken we de meest voorkomende rimpels aan. Denk hierbij aan de fronsrimpel, rimpels in het voorhoofd, kraaienpootjes en een wenkbrauwlift.

 

Contact

Wil je weten of botox geschikt kan zijn voor jou? Bel naar 070-2002070 voor het maken van een afspraak.

Copyright © 2023 Skin + Surgery Clinics. All rights reserved

De eerder benoemde resultaten kunnen niet gegarandeerd worden. De resultaten verschillen van persoon tot persoon. We kunnen geen concrete uitspraken doen over hoe uw lichaam reageert op bepaalde behandelingen of producten.Beoordeling van Skin+Surgery Clinics op kliniekervaringen.nl: 8.8 uit 10 (195 beoordelingen)
Vrijblijvend
adviesgesprek
Maak een
afspraak