Langer plezier van je botox behandeling? Dit kun je doen!

Aan al het goede komt een eind… Zo ook (helaas) aan de effecten van je botox behandeling. Maar, niet getreurd: met deze tips haal jij het meeste uit je botox behandeling en blijf jij langer rimpel- of klachtenvrij.

 

Wat is botox ook alweer?

De merknaam Botox is afkomstig van de naam van het werkzame stofje botuline toxine. Botox wordt in de medische wereld al jaren gebruikt om klachten als migraine, tandenknarsen en overmatig transpireren te verhelpen. In de cosmetische wereld wordt botox vaak ingezet om rimpels te verhelpen. Botox heeft namelijk een spierontspannend effect. Door de stof heel precies in de juiste spiertjes te injecteren, zorgen we dat deze ontspannen en niet meer samen kunnen trekken. Zo kunnen ze in het geval van de fronsrimpel, de voorhoofdrimpels of de kraaienpootjes, geen rimpels meer vormen. Deze gebieden worden zo zachter en rimpels verdwijnen soms zelfs volledig.

 

De werking van botox is echter beperkt. Afhankelijk van het merk en de kundigheid van je arts, heb je zo’n 3 tot 4 maanden plezier van je botox behandeling. Daarna komt de werking van de spier steeds meer terug, en gaat deze weer voor rimpels zorgen.

 

Botox is een zeer populaire, veilige en effectieve behandeling tegen rimpels. Het enige probleem? Iedereen wil dat het effect langer aanhoudt! Met deze tips haal jij het meeste uit jouw botox behandeling.

 

1. Regelmatig en consistent prikken

De beste manier om de effecten van je Botox behandeling te verlengen, is door de behandeling aanvankelijk regelmatig uit te laten voeren. Door de spieren consistent te laten ontspannen, zullen ze na verloop van tijd minder sterk worden. Hierdoor houden de resultaten van de botox langer aan en zul je de behandeling op den duur minder vaak hoeven te herhalen. Het advies is om te beginnen met iedere 3 tot 4 maanden. We zien in onze kliniek veel cliënten die na verloop van tijd slechts iedere 6 maanden een botox behandeling plannen.

 

2. Blijft de spiertjes bewegen

Een ervaren art zal je vertellen om de spieren die geprikt zijn met botox, direct na de behandeling te bewegen. Onderzoek laat zien dat, door de spieren te beweging, de botox zich goed gelijkmatig kan verdelen en helpt de botox langer mee te laten gaan.

 

3. Niet wrijven

Hou, na je botox behandeling, je handen uit je gezicht. En dan met name uit het gebied dat behandeld is met botox. Hoewel het goed is om je spier te blijven bewegen na de behandeling, is het niet raadzaam om het gebied te masseren, wrijven of duwen. Dit kan er namelijk voor zorgen dat de botox naar andere gebieden in het gezicht verspreid. Gebruik tevens de eerste 24-48 uur geen producten als toners, gezichtsmasker of ruwe scrubs. Wees verder voorzichtig bij het reinigen van je gezicht en met serums of crèmes.

 

4. Beperk blootstelling aan de zon

Deze tip is niet alleen van toepassing op je botox behandeling; beperk altijd blootstelling aan de zon en gebruik altijd een goede zonnebescherming. Hoewel directe UV straling geen effect lijkt te hebben op de botox behandeling zelf, zorgt blootstelling aan de zon wél voor meer huidschade en rimpels. Hoe meer rimpels, hoe meer en vaker je je botox behandeling zult moeten herhalen om dezelfde effecten te bereiken.

 

5. Kies de juiste specialist

Botox is een relatief veilige en misschien zelfs simpele behandeling. Toch kan het meer kwaad dan goed doen in de handen van een niet-ervaren specialist. Er zijn veel klinieken en zorgprofessionals die tegenwoordig botox behandelingen aanbieden. Maar niet alle aanbieders zijn ervaren of gekwalificeerd om deze behandeling uit te voeren. Lees je daarom goed in en zorg dat je altijd geholpen wordt door een ervaren, gecertificeerd cosmetisch arts. Deze weet precies hoe de Botox in de juiste dosering en op de juiste plek nauwkeurig moet worden geïnjecteerd om maximaal effect te bereiken.

 

Overweeg je een botox behandeling? Of ben je benieuwd welke behandeling het beste bij jou past? Je bent van harte welkom voor een vrijblijvend adviesgesprek in onze kliniek. Bij Skin + Surgery werken gecertificeerd cosmetisch artsen die staan voor een eerlijk en persoonlijk advies. Zij zijn bekwaam met injectable behandelingen als botox en filler, verschillende draadlifttechnieken en cosmetische chirugie.

Copyright © 2023 Skin + Surgery Clinics. All rights reserved

De eerder benoemde resultaten kunnen niet gegarandeerd worden. De resultaten verschillen van persoon tot persoon. We kunnen geen concrete uitspraken doen over hoe uw lichaam reageert op bepaalde behandelingen of producten.Beoordeling van Skin+Surgery Clinics op kliniekervaringen.nl: 8.8 uit 10 (195 beoordelingen)
Vrijblijvend
adviesgesprek
Maak een
afspraak