Behandeling

Botox voorhoofd

Stoor je je aan rimpels en lijntjes op je voorhoofd? Door botox in het voorhoofd te plaatsen, kunnen we deze rimpels verhelpen.

Vrijblijvend adviesgesprek

Neem telefonisch contact op 070-200 20 70
Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Vrijblijvend adviesgesprek
Plan een afspraak
070 200 20 70
usp-vink Hoogste kwaliteit
usp-vink NVCG gecertificeerd
usp-vink Persoonlijke aandacht
usp-vink Innerbeauty
usp-vink Natuurlijk resultaat

Behandelingen

Botox behandeling voor voorhoofdsrimpels

Botox in het voorhoofd kan de rimpels die ontstaan door het veelvuldig optrekken van je wenkbrauwen, helpen verzachten en doen verdwijnen.

Voorhoofdsrimpels zijn een teken van het ouder worden en kunnen je er boos en vermoeid uit laten zijn. De rimpels op het voorhoofd worden veroorzaakt door verbaasd of boos te kijken, of omdat je misschien veel mimiek hebt en je wenkbrauwen veel beweegt als je praat. Na verloop van tijd worden de rimpels op het voorhoofd steeds dieper en wordt het moeilijker ze helemaal weg te krijgen. Wist je dat om die reden botox in het voorhoofd heel goed op jongere leeftijd kan worden ingezet om diepe voorhoofdsrimpels juist op latere leeftijd te voorkomen?

 

Botox helpt namelijk om de spiertjes te ontspannen die, doordat ze veelvuldig samentrekken bij beweging in ons gezicht, zorgen voor rimpels. Door botox in het voorhoofd te injecteren, ontspannen we de optrekkende bewegingen van de wenkbrauwen. De overdreven verbaasde blik wordt hiermee zachter en zo uiteindelijk ook de rimpels in het voorhoofd.

 

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Plan nu een vrijblijvend advies gesprek in, onze specialisten voorzien je graag van een persoonlijk advies.

Op het voorhoofd ligt een grote spier direct onder de huid, de frontalisspier. Deze is opgedeeld in twee delen en zorgt ervoor dat de wenkbrauwen opgetrokken kunnen worden. Als deze spier overactief is, kunnen de voorhoofdslijnen diep worden en soms ook blijven staan in rust.

 

Afbeelding1

 

De frontalisspier kan met enkele injecties botulinetoxine behandeld worden. Hoeveel dit er zijn en wat de dosering is, is per persoon verschillend en zal door de arts worden bepaald.

 

Afbeelding3-500x166

Botox voorhoofd

Onze resultaten bij voorhoofdsrimpels

Botox in het voorhoofd helpt om voorhoofdsrimpels tegen te gaan. Het effect van botox is een uitgeruste blik en zachtere voorhoofdsrimpels. Het resultaat houdt gemiddeld tussen de 3 en 4 maanden aan. Daarna kan botox in het voorhoofd prima worden herhaald.

fillers

Botox voorhoofd

Kwaliteit is onze passie

Vrijblijvend adviesgesprek

Ma. t/m zo. van 08:00 tot 22:00

Dr. Thanya Tha-In

Chirurg en gecertificeerd cosmetisch arts

Dokter Thanya Tha-In is chirurg en gecertificeerd cosmetisch arts en staat bekend als de één van de beste in haar vak. Thanya kijkt verder dan het te behandelen gebied en is oprecht geïnteresseerd in jou als persoon. Met zorg en aandacht legt ze je de mogelijkheden uit en is ze realistisch in het te verwachten resultaat. Dit geldt voor een behandeling met injectables, maar net zo goed voor een chirurgische ingreep. Lees meer over onze specialisten arrow-right

Voorhoofdsrimpel

Prijzen en vergoedingen

Botox in het voorhoofd is een betaalbare oplossing voor storende voorhoofdsrimpels. In onze kliniek gelden transparante en eerlijke prijzen voor deze eenvoudige botox behandeling. Deze cosmetische ingreep wordt doorgaans niet door de zorgverzekeraar vergoed.

Voorhoofdsrimpel

€ 165,-
Voor
Na

Botox voorhoofd

Veelgestelde vragen

Botox is een injecteerbare neuromodulator die de specifieke spieren tijdelijk ontspant om lijntjes en rimpels te verzachten. Het werkt door signalen van de zenuwen naar de spieren te blokkeren, zodat de geïnjecteerde spier niet kan samentrekken.

 

Botox is uitvoerig getest en veilig bevonden om kraaienpootjes, fronslijnen en voorhoofdlijnen te behandelen. Het is dus zeer effectief om rimpels te verhelpen en voorkomen, die ontstaan door herhaaldelijke spierbewegingen. Botox kan ook preventief worden gedaan, om de vorming van nieuwe lijntjes vertragen. Dat is een pluspunt als je midden twintig tot begin dertig bent, en je rimpels op latere leeftijd wilt voorkomen.

 

Botox wordt daarnaast ook voor andere indicaties ingezet, zoals migraine, tandenknarsen of overmatig transpireren.

Skin + Surgery werk voornamelijk met Azzalure botox van de fabrikant Galderma. Azzalure botox is één van de drie veilige en geregistreerde botox merken die er vandaag de dag op de markt zijn.

 

Alle drie de botox merken hebben ongeveer dezelfde samenstelling, al zijn er kleine verschillen. Zo zijn bij alle merken botox na 14 dagen de resultaten maximaal, maar staat Azzalure botox bekend om zijn snelle werken: al na 3 tot 7 dagen. Het resultaat van deze botox houdt gemiddeld 3 tot 5 maanden aan. Al zien we dat, wanneer iemand langere tijd Azzalure botox gebruikt, het effect vaak langer aan gaat houden.

Botox is een extreem populaire behandeling, die uitvoerig klinisch getest is door de medische wereld. Er worden echter weleens zorgen geuit vanwege het feit dat we te maken hebben met een afleiding van een toxine (botuline toxine type A) dat tijdelijk de zenuwsignalering tussen spieren onderbreekt. Klinische onderzoeken benadrukken echter dat het als zeer veilig wordt beschouwd, met minimale risico’s en bijwerkingen.

 

Desalniettemin is het bij iedere botox behandeling belangrijk om een gekwalificeerde arts te vinden met specialistische en bewezen ervaring. Als er namelijk niet kundig wordt geprikt, kan het zich onbedoeld in andere gebieden verspreiden wat kan leiden tot spierontspanning op de verkeerde plek.

 

In het andere uiterste wordt er teveel of te vaak geïnjecteerd, wat kan leiden tot een bevroren blik. In beide gevallen geldt gelukkig dat de resultaten nooit permanent zijn en geleidelijk zullen verdwijnen in drie tot vier maanden.

De behandeling begint altijd met een consult, waarin uitvoerig wordt besproken wat je stoort en wat je wilt bereiken. Er wordt gekeken naar je medische achtergrond en besloten wat er qua behandeling het beste bij je past. We maken foto’s, zodat we een goed beeld hebben van voor- en na de behandeling.

 

Je gezicht wordt vervolgende gereinigd en de arts prikt in de te behandelen gebieden. Het is een vrij vlotte behandeling die meestal tussen de 5 en 10 minuten duurt.

 

Er kunnen wat rode plekjes ontstaan, maar over het algemeen ben je direct na de behandeling toonbaar.

Probeer de eerste 90 minuten niet te gaan liggen. Er bestaat dan namelijk een klein risico op verspreiding. Dit komt echter nauwelijks voor. Na anderhalf uur is de injectable gebonden aan de spier en kan liggen geen kwaad meer.

 

Niet sporten voor 24 uur: sporten verhoogt de bloedsomloop in het lichaam, inclusief het gezicht, waardoor je gezicht bloost en rood wordt als je traint. Deze verhoogde circulatie is geweldig voor je huid, maar het verhoogt de kans dat (een gedeelte van) de injectable via zweet het gebied verlaat vóór deze volledig is opgenomen in de neuromusculaire verbinding.

 

Vier uur geen druk op de gebieden die behandeld zijn: dit is inclusief het dragen van strakke hoeden of petten of icepacks die drukken op de huid. We lopen ook hier weer het risico dat de injectable zich verspreid en gaat werken in een gebied waarbij we dat niet willen. Je kunt je gezicht diezelfde avond gewoon wassen, maar we raden aan een dagje te wachten met harde scrub producten.

Omdat de botox zich moet binden aan receptoren om de spieren te ontspannen, zijn de effecten niet direct merkbaar.

 

De resultaten beginnen al op dag twee of drie te werken, maar het kan tien tot 14 dagen duren voor de spier volledig is ontspannen.

 

Fijne lijntjes en rimpels blijven verbeteren als de spieren in ontspannen toestand zijn en de rimpels niet kunnen vormen. Dit blijft verbeteren naarmate je botox herhaalt.

 

Dat gezegd hebbende, elke persoon is anders. Aangezien je lichaam steeds nieuwe receptoren en neurotransmitters maakt, zal het persoon verschillen hoelang het ontspannende effect precies aanhoudt. Gemiddeld zien we dat de effecten van de behandeling tussen de 3 en 4 maanden aanhouden.

Staat jouw vraag er
niet tussen?

Neem dan nu contact op

070-200 20 70

van Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Botox voorhoofd

Botox tegen voorhoofdsrimpels

Eindelijk van die storende rimpels af? Botox in het voorhoofd is een effectieve oplossing voor voorhoofdsrimpels. We bespreken graag de mogelijkheden met je tijdens een vrijblijvend adviesgesprek.

Vrijblijvend adviesgesprek

Neem telefonisch contact op
070-200 20 70
Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Copyright © 2024 Skin + Surgery Clinics. All rights reserved

De eerder benoemde resultaten kunnen niet gegarandeerd worden. De resultaten verschillen van persoon tot persoon. We kunnen geen concrete uitspraken doen over hoe uw lichaam reageert op bepaalde behandelingen of producten.Beoordeling van Skin+Surgery Clinics op kliniekervaringen.nl: 8.8 uit 10 (195 beoordelingen)
Vrijblijvend
adviesgesprek
Maak een
afspraak