Behandeling

Botox tegen hoofdpijn

Botox helpt niet alleen tegen rimpels, maar ook tegen sommige soorten hoofdpijn. Ben je benieuwd naar wat Skin + Surgery voor jou kan betekenen? Lees snel verder!

Vrijblijvend adviesgesprek

Neem telefonisch contact op 070-200 20 70
Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Vrijblijvend adviesgesprek
Plan een afspraak
070 200 20 70
usp-vink Hoogste kwaliteit
usp-vink NVCG gecertificeerd
usp-vink Persoonlijke aandacht
usp-vink Innerbeauty
usp-vink Natuurlijk resultaat

Behandelingen

Botox behandeling tegen hoofdpijn

Je hoeft niet langer meer rond te lopen met kloppende hoofdpijn en een slecht humeur. Wanneer medicatie niet verder helpt en meditatie weinig doet, kan botox tegen hoofdpijn de oplossing zijn tegen het bonkende gevoel in je hoofd. Botox tegen hoofdpijn helpt je weer jezelf te zijn.

Botox tegen hoofdpijn – Hoofdpijn kan het leven onnodig zwaar maken en het plezier in dagelijkse bezigheden belemmeren. Er zijn verschillende soorten hoofdpijn. Sommige soorten hoofdpijn zijn makkelijk verholpen met een paracetamol of een andere pijnstiller. Wanneer dit niet werkt, hebben we het over een serieuzere soort hoofdpijn. In vele gevallen wordt dit spanningshoofdpijn of migraine genoemd. Je herkent dit aan de knellende, bijna pulserende pijn die je aan de zijkanten van het hoofd voelt. Er zijn ook andere symptomen zoals gevoeligheid tegen licht en geluid, flitsen achter de ogen en soms zelfs gedeeltelijk gezichtsverlies.

 

 

Er zijn verschillende redenen waarom je last kunt hebben van spanningshoofdpijn. Het kan samenhangen met overmatige spierspanning van de spieren rond het hoofd en in de nek. Het kan de specifieke samentrekking van bepaalde gezichtsspieren zijn. Of het kan opkomen door stress, blauw licht van de hele dag achter de computer zitten, bepaalde geuren of geluiden en nog veel meer. Botox tegen hoofdpijn werkt omdat het hyperactieve spieren kan ontspannen en zo de druk die op het hoofd komt te staan, kan verminderen.

 

Botox is al jarenlang in zowel de medische als cosmetische industrie een manier om spieren te ontspannen. Voor sommige is het alleen een manier om van rimpels af te komen, anderen gebruiken het alleen in de zomer om overmatig transpireren tegen te gaan. Botox tegen hoofdpijn is een van de vele gebruiksmogelijkheden van deze werkende spierontspanner.

 

 

Onze Skin + Surgery specialisten injecteren de botox in de frons en in het voorhoofd. De spieren in deze omgevingen creëren de meeste druk. Na een aantal dagen zul je merken dat de botox een verlichtende werking heeft op de hoofdpijn, tot een zeker punt wanneer je helemaal geen last meer hebt. Hoe vaker je deze behandeling doet, des te minder last je van hoofdpijn zult hebben. De spieren worden namelijk “getraind” om te ontspannen. Waardoor ze minder snel samentrekken en spanning creëren.

 

 

Ben je benieuwd of deze specifieke botox behandeling tegen hoofdpijn je kan verder helpen? Plan een vrijblijvend adviesgesprek in met onze artsen en ze zullen je graag persoonlijk adviseren.

Botox tegen hoofdpijn

Onze resultaten van botox tegen hoofdpijn

Elke dag met hoofdpijn moeten leven kan je algehele welgesteldheid op negatieve wijze beïnvloeden. Skin + Surgery kan je hier gelukkig vanaf helpen door middel van botox tegen hoofdpijn. Deze effectieve behandeling gaat hoofdpijn tegen door de druk en spanning van bepaalde spieren te verlammen. Je hebt ongeveer  3 tot 4 maanden plezier hiervan. Daarna is het mogelijk deze behandeling te herhalen. Benieuwd naar hoe onze andere cliënten het leven nu doorgaan zonder constante hoofdpijn? Lees de reviews op Kliniekervaringen.nl en laat je overtuigen.

fillers

Botox tegen hoofdpijn

Kwaliteit is onze passie

Vrijblijvend adviesgesprek

Ma. t/m zo. van 08:00 tot 22:00

Drs. Aletta de Wit

Dokter Aletta de Wit is cosmetisch en orthomoleculair arts en schrijft als vaste columnist over beauty (vanbuiten én vanbinnen) voor de beautyblog wiemooiwilzijn.nl! Dokter Aletta heeft de opleiding Geneeskunde genoten aan de Medische Faculteit van de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Dankzij haar parttime werkzaamheden als model heeft zij veel affiniteit met esthetiek en symmetrie in het gezicht en heeft zij tijdens haar opleiding een grote interesse in het Cosmetische vakgebied ontwikkeld. Lees meer over onze specialisten arrow-right

Botox tegen hoofdpijn

Prijzen en vergoedingen

Botox kan een manier zijn om van hoofdpijn af te komen wanneer andere middelen zoals medicatie en acupunctuur niet helpen. Hoofdpijn kan het leven een stuk moeilijker maken, dus het tegengaan van deze last zal een positief effect hebben op je algehele welgesteldheid. Skin + Surgery Botox behandelingen zijn altijd eerlijk geprijsd en toegankelijk voor iedereen. Ben je benieuwd naar de vergoedingsmogelijkheden? Botox wordt niet vergoed door zorgverzekeraars, behalve als het om zeer unieke, medisch gerelateerde klachten gaat. Vraag naar meer informatie bij je zorg verzekeraar.

Botox tegen migraine

€ 350,-

Botox tegen tandenknarsen

€ 350,-
Bekijk alle prijzen arrow-right

Botox tegen hoofdpijn

Veelgestelde vragen

Botox is een injecteerbare neuromodulator die de specifieke spieren tijdelijk ontspant om lijntjes en rimpels te verzachten. Het werkt door signalen van de zenuwen naar de spieren te blokkeren, zodat de geïnjecteerde spier niet kan samentrekken.

 

Botox is uitvoerig getest en veilig bevonden om kraaienpootjes, fronslijnen en voorhoofdlijnen te behandelen. Het is dus zeer effectief om rimpels te verhelpen en voorkomen, die ontstaan door herhaaldelijke spierbewegingen. Botox kan ook preventief worden gedaan, om de vorming van nieuwe lijntjes vertragen. Dat is een pluspunt als je midden twintig tot begin dertig bent, en je rimpels op latere leeftijd wilt voorkomen.

 

Botox wordt daarnaast ook voor andere indicaties ingezet, zoals migraine, tandenknarsen of overmatig transpireren.

Skin + Surgery werk voornamelijk met Azzalure botox van de fabrikant Galderma. Azzalure botox is één van de drie veilige en geregistreerde botox merken die er vandaag de dag op de markt zijn.

 

Alle drie de botox merken hebben ongeveer dezelfde samenstelling, al zijn er kleine verschillen. Zo zijn bij alle merken botox na 14 dagen de resultaten maximaal, maar staat Azzalure botox bekend om zijn snelle werken: al na 3 tot 7 dagen. Het resultaat van deze botox houdt gemiddeld 3 tot 5 maanden aan. Al zien we dat, wanneer iemand langere tijd Azzalure botox gebruikt, het effect vaak langer aan gaat houden.

Botox is een extreem populaire behandeling, die uitvoerig klinisch getest is door de medische wereld. Er worden echter weleens zorgen geuit vanwege het feit dat we te maken hebben met een afleiding van een toxine (botuline toxine type A) dat tijdelijk de zenuwsignalering tussen spieren onderbreekt. Klinische onderzoeken benadrukken echter dat het als zeer veilig wordt beschouwd, met minimale risico’s en bijwerkingen.

 

Desalniettemin is het bij iedere botox behandeling belangrijk om een gekwalificeerde arts te vinden met specialistische en bewezen ervaring. Als er namelijk niet kundig wordt geprikt, kan het zich onbedoeld in andere gebieden verspreiden wat kan leiden tot spierontspanning op de verkeerde plek.

 

In het andere uiterste wordt er teveel of te vaak geïnjecteerd, wat kan leiden tot een bevroren blik. In beide gevallen geldt gelukkig dat de resultaten nooit permanent zijn en geleidelijk zullen verdwijnen in drie tot vier maanden.

De behandeling begint altijd met een consult, waarin uitvoerig wordt besproken wat je stoort en wat je wilt bereiken. Er wordt gekeken naar je medische achtergrond en besloten wat er qua behandeling het beste bij je past. We maken foto’s, zodat we een goed beeld hebben van voor- en na de behandeling.

 

Je gezicht wordt vervolgende gereinigd en de arts prikt in de te behandelen gebieden. Het is een vrij vlotte behandeling die meestal tussen de 5 en 10 minuten duurt.

 

Er kunnen wat rode plekjes ontstaan, maar over het algemeen ben je direct na de behandeling toonbaar.

Probeer de eerste 90 minuten niet te gaan liggen. Er bestaat dan namelijk een klein risico op verspreiding. Dit komt echter nauwelijks voor. Na anderhalf uur is de injectable gebonden aan de spier en kan liggen geen kwaad meer.

 

Niet sporten voor 24 uur: sporten verhoogt de bloedsomloop in het lichaam, inclusief het gezicht, waardoor je gezicht bloost en rood wordt als je traint. Deze verhoogde circulatie is geweldig voor je huid, maar het verhoogt de kans dat (een gedeelte van) de injectable via zweet het gebied verlaat vóór deze volledig is opgenomen in de neuromusculaire verbinding.

 

Vier uur geen druk op de gebieden die behandeld zijn: dit is inclusief het dragen van strakke hoeden of petten of icepacks die drukken op de huid. We lopen ook hier weer het risico dat de injectable zich verspreid en gaat werken in een gebied waarbij we dat niet willen. Je kunt je gezicht diezelfde avond gewoon wassen, maar we raden aan een dagje te wachten met harde scrub producten.

Omdat de botox zich moet binden aan receptoren om de spieren te ontspannen, zijn de effecten niet direct merkbaar.

 

De resultaten beginnen al op dag twee of drie te werken, maar het kan tien tot 14 dagen duren voor de spier volledig is ontspannen.

 

Fijne lijntjes en rimpels blijven verbeteren als de spieren in ontspannen toestand zijn en de rimpels niet kunnen vormen. Dit blijft verbeteren naarmate je botox herhaalt.

 

Dat gezegd hebbende, elke persoon is anders. Aangezien je lichaam steeds nieuwe receptoren en neurotransmitters maakt, zal het persoon verschillen hoelang het ontspannende effect precies aanhoudt. Gemiddeld zien we dat de effecten van de behandeling tussen de 3 en 4 maanden aanhouden.

Staat jouw vraag er
niet tussen?

Neem dan nu contact op

070-200 20 70

van Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Botox tegen hoofdpijn

Van je klachten af dankzij botox

Hoofdpijn kan het leven veel zwaarder maken dan het hoeft te zijn. Hoofdpijn is extra vervelend wanneer het niet verholpen kan worden met medicatie. Heb je geen idee wat de oorzaak van je hoofdpijn is? Botox kan misschien de oplossing zijn. We leggen je graag uit hoe botox tegen hoofdpijn kan werken tijdens een vrijblijvend adviesgesprek.

Vrijblijvend adviesgesprek

Neem telefonisch contact op
070-200 20 70
Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Copyright © 2024 Skin + Surgery Clinics. All rights reserved

De eerder benoemde resultaten kunnen niet gegarandeerd worden. De resultaten verschillen van persoon tot persoon. We kunnen geen concrete uitspraken doen over hoe uw lichaam reageert op bepaalde behandelingen of producten.Beoordeling van Skin+Surgery Clinics op kliniekervaringen.nl: 8.8 uit 10 (195 beoordelingen)
Vrijblijvend
adviesgesprek
Maak een
afspraak