Behandeling

Botox

Bij Skin + Surgery geven we graag eerlijk en persoonlijk advies. Maak nu een afspraak om te kijken wat we voor jou kunnen betekenen

Vrijblijvend adviesgesprek

Neem telefonisch contact op 070-200 20 70
Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Vrijblijvend adviesgesprek
Plan een afspraak
070 200 20 70
usp-vink Hoogste kwaliteit
usp-vink NVCG gecertificeerd
usp-vink Persoonlijke aandacht
usp-vink Innerbeauty
usp-vink Natuurlijk resultaat

Behandelingen

Botox Leiden

Skin + Surgery is goed bereikbaar vanuit Leiden en al heeft jarenlange ervaring met verschillende botox behandelingen.

Botuline toxine, in de volksmond beter bekend als botox, wordt al jarenlang in de medische wereld gebruikt om ongemakken als migraine en overmatig transpireren te verhelpen. In de cosmetische industrie wordt botox vooral gebruikt om rimpels te verzachten of zelfs helemaal te laten verdwijnen. Dus kijk jij ook vaak boos terwijl je dat helemaal niet bent? Of stoor je je al langere tijd aan je kraaienpootjes? Botox kan uitkomst bieden.

 

Door botox heel kundig op specifieke plekken te injecteren, zorgen we ervoor dat spieren zich ontspannen. Hierdoor kunnen ze zich niet meer samentrekken en kun je voorkomen dat bepaalde rimpels zich nog kunnen vormen. Het resultaat van een botox behandeling is een glad en rimpelvrij gezicht.

 

De behandeling zelf duurt enkele minuten, je staat dus zo weer buiten. In principe kun je na je botox behandeling gewoon weer verder met je dagelijkse activiteiten. Wel is ons advies om even niet te sporten en het gebied dat met botox is behandeld niet te wrijven of masseren.

 

Botox werkt gemiddeld na 10 tot 14 dagen en het resultaat blijft 3 tot 4 maanden zichtbaar. Daarna zul je merken dat de beweging in de spiertjes langzaamaan weer terug komt en rimpels weer wat meer zichtbaar worden. Gelukkig is onze kliniek goed bereikbaar vanuit Leiden en kun je gemakkelijk terecht voor een nieuwe botox behandeling.

 

Zoek je een gespecialiseerde kliniek, in de buurt van Leiden, voor jouw botox behandeling? Skin + Surgery werkt met cosmetisch artsen die je helpen met een eerlijk en persoonlijk advies. Je bent dan ook van harte welkom tijdens een vrijblijvend adviesgesprek bij ons in de kliniek.

Botox Leiden

Onze resultaten met botox

Na 3 tot 4 maanden begint botox meestal langzaam uit te werken, daarna kun je de behandeling herhalen. Bekijk hier de resultaten van botox bij Skin + Surgery. Een kliniek gespecialiseerd op het gebied van botox en goed bereikbaar vanuit Leiden.

fillers

Botox Leiden

Kwaliteit is onze passie

Vrijblijvend adviesgesprek

Ma. t/m zo. van 08:00 tot 22:00

Botox Leiden

Prijzen en vergoedingen

Een botox behandeling is tegenwoordig goed betaalbaar. Je weet bij Skin + Surgery precies wat het kost en wat je kunt verwachten. Een cosmetische botox behandeling wordt in principe niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Botox behandeling

Vanaf € 100,-
Voor
Na
Voor
Na
Voor
Na
Voor
Na

Botox Leiden

Veelgestelde vragen

Botox is een injecteerbare neuromodulator die de specifieke spieren tijdelijk ontspant om lijntjes en rimpels te verzachten. Het werkt door signalen van de zenuwen naar de spieren te blokkeren, zodat de geïnjecteerde spier niet kan samentrekken.

 

Botox is uitvoerig getest en veilig bevonden om kraaienpootjes, fronslijnen en voorhoofdlijnen te behandelen. Het is dus zeer effectief om rimpels te verhelpen en voorkomen, die ontstaan door herhaaldelijke spierbewegingen. Botox kan ook preventief worden gedaan, om de vorming van nieuwe lijntjes vertragen. Dat is een pluspunt als je midden twintig tot begin dertig bent, en je rimpels op latere leeftijd wilt voorkomen.

 

Botox wordt daarnaast ook voor andere indicaties ingezet, zoals migraine, tandenknarsen of overmatig transpireren.

Skin + Surgery werk voornamelijk met Azzalure botox van de fabrikant Galderma. Azzalure botox is één van de drie veilige en geregistreerde botox merken die er vandaag de dag op de markt zijn.

 

Alle drie de botox merken hebben ongeveer dezelfde samenstelling, al zijn er kleine verschillen. Zo zijn bij alle merken botox na 14 dagen de resultaten maximaal, maar staat Azzalure botox bekend om zijn snelle werken: al na 3 tot 7 dagen. Het resultaat van deze botox houdt gemiddeld 3 tot 5 maanden aan. Al zien we dat, wanneer iemand langere tijd Azzalure botox gebruikt, het effect vaak langer aan gaat houden.

Botox is een extreem populaire behandeling, die uitvoerig klinisch getest is door de medische wereld. Er worden echter weleens zorgen geuit vanwege het feit dat we te maken hebben met een afleiding van een toxine (botuline toxine type A) dat tijdelijk de zenuwsignalering tussen spieren onderbreekt. Klinische onderzoeken benadrukken echter dat het als zeer veilig wordt beschouwd, met minimale risico’s en bijwerkingen.

 

Desalniettemin is het bij iedere botox behandeling belangrijk om een gekwalificeerde arts te vinden met specialistische en bewezen ervaring. Als er namelijk niet kundig wordt geprikt, kan het zich onbedoeld in andere gebieden verspreiden wat kan leiden tot spierontspanning op de verkeerde plek.

 

In het andere uiterste wordt er teveel of te vaak geïnjecteerd, wat kan leiden tot een bevroren blik. In beide gevallen geldt gelukkig dat de resultaten nooit permanent zijn en geleidelijk zullen verdwijnen in drie tot vier maanden.

De behandeling begint altijd met een consult, waarin uitvoerig wordt besproken wat je stoort en wat je wilt bereiken. Er wordt gekeken naar je medische achtergrond en besloten wat er qua behandeling het beste bij je past. We maken foto’s, zodat we een goed beeld hebben van voor- en na de behandeling.

 

Je gezicht wordt vervolgende gereinigd en de arts prikt in de te behandelen gebieden. Het is een vrij vlotte behandeling die meestal tussen de 5 en 10 minuten duurt.

 

Er kunnen wat rode plekjes ontstaan, maar over het algemeen ben je direct na de behandeling toonbaar.

Probeer de eerste 90 minuten niet te gaan liggen. Er bestaat dan namelijk een klein risico op verspreiding. Dit komt echter nauwelijks voor. Na anderhalf uur is de injectable gebonden aan de spier en kan liggen geen kwaad meer.

 

Niet sporten voor 24 uur: sporten verhoogt de bloedsomloop in het lichaam, inclusief het gezicht, waardoor je gezicht bloost en rood wordt als je traint. Deze verhoogde circulatie is geweldig voor je huid, maar het verhoogt de kans dat (een gedeelte van) de injectable via zweet het gebied verlaat vóór deze volledig is opgenomen in de neuromusculaire verbinding.

 

Vier uur geen druk op de gebieden die behandeld zijn: dit is inclusief het dragen van strakke hoeden of petten of icepacks die drukken op de huid. We lopen ook hier weer het risico dat de injectable zich verspreid en gaat werken in een gebied waarbij we dat niet willen. Je kunt je gezicht diezelfde avond gewoon wassen, maar we raden aan een dagje te wachten met harde scrub producten.

Omdat de injectable zich moet binden aan receptoren om de spieren te ontspannen, zijn de effecten niet direct merkbaar.

 

De resultaten beginnen al op dag twee of drie te werken, maar het kan tien tot 14 dagen duren voor de spier volledig is ontspannen.

 

Fijne lijntjes en rimpels blijven verbeteren als de spieren in ontspannen toestand zijn en de rimpels niet kunnen vormen. Dit blijft verbeteren naarmate je de injectable herhaalt.

 

Dat gezegd hebbende, elke persoon is anders. Aangezien je lichaam steeds nieuwe receptoren en neurotransmitters maakt, zal het persoon verschillen hoelang het ontspannende effect precies aanhoudt. Gemiddeld zien we dat de effecten van de behandeling tussen de 3 en 4 maanden aanhouden.

Staat jouw vraag er
niet tussen?

Neem dan nu contact op

070-200 20 70

van Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Botox Leiden

Jouw botox behandeling in de buurt

Vanuit Leiden is Skin + Surgery goed bereikbaar voor jouw behandeling met botox. We hebben klinieken in Den Haag en Bergschenhoek, vlakbij Rotterdam, waardoor we goed bereikbaar zijn vanuit Gouda, Nootdorp, Leidschendam, Rijswijk, Zoetermeer en Pijnacker.

Vrijblijvend adviesgesprek

Neem telefonisch contact op
070-200 20 70
Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Copyright © 2024 Skin + Surgery Clinics. All rights reserved

De eerder benoemde resultaten kunnen niet gegarandeerd worden. De resultaten verschillen van persoon tot persoon. We kunnen geen concrete uitspraken doen over hoe uw lichaam reageert op bepaalde behandelingen of producten.Beoordeling van Skin+Surgery Clinics op kliniekervaringen.nl: 8.8 uit 10 (195 beoordelingen)
Vrijblijvend
adviesgesprek
Maak een
afspraak