Behandeling

Botox kraaienpootjes

Tover weer een lach op je gezicht met een simpele botox behandeling tegen kraaienpootjes.

Vrijblijvend adviesgesprek

Neem telefonisch contact op 070-200 20 70
Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Vrijblijvend adviesgesprek
Plan een afspraak
070 200 20 70
usp-vink Hoogste kwaliteit
usp-vink NVCG gecertificeerd
usp-vink Persoonlijke aandacht
usp-vink Innerbeauty
usp-vink Natuurlijk resultaat

Behandelingen

Botox voor jouw kraaienpootjes

Wil je van je kraaienpootjes af? Wist je dat ze goed te verhelpen zijn met een eenvoudige botox behandeling? Onze specialisten helpen je graag.

Kraaienpootjes zijn rimpels die ontstaan door veelvuldig te lachen. Toch kunnen ze als storend worden ervaren, omdat ze je gezicht kunnen tekenen en ervoor kunnen zorgen dat je er ouder uitziet dan je je misschien van binnen voelt.

 

Door op de juiste plek botox, ook wel bekend als botuline toxine, te prikken, kunnen we de kraaienpootjes verzachten of zelfs helemaal laten verdwijnen. Botox heeft namelijk een spierontspannend effect. Dat betekent dat de spieren die samentrekken als lachen, en dus ook zorgen voor de kraaienpootjes, met behulp van botox kunnen worden ontspannen. Doordat deze spiertjes minder kracht hebben door de botox, kunnen ze ook geen kraaienpootjes meer vormen. Het resultaat is een gladdere huid met zachtere lachrimpels.

 

Als de botox door een gespecialiseerde arts op de juiste plek wordt geïnjecteerd, is deze behandeling volledig veilig en heeft het geen enkel effect op je blik, mimiek of mooie glimlach.  Zoek daarom een kliniek met ruime ervaring en kwalificeerde specialisten.

 

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Plan nu een vrijblijvend advies gesprek in, onze specialisten voorzien je graag van een persoonlijk advies.

De kraaienpootjes worden veroorzaakt door overmatig samentrekken van de orbicularis oculi-spier. Deze spier loopt in een kring rondom de oogkas. Met botulinetoxine kan deze spier minder actief gemaakt worden.

 

Afbeelding1

 

Er kunnen twee, drie of vier injecties aan beide kanten van de oogkas geplaatst worden, afhankelijk van de sterkte van de spier en de wensen van degene die behandeld wordt. Een bijkomend effect is dat de wenkbrauw met het ontspannen van de orbicularis oculi subtiel gelift wordt. Er kan desgewenst ook alleen gekozen worden voor de wenkbrauwlift met botulinetoxine. Indien nodig kunnen ook onder de ogen heel laag gedoseerde en oppervlakkige injecties gezet worden als de lijntjes zich vooral daar concentreren.

 

Afbeelding4-500x178

Botox kraaienpootjes

Onze resultaten bij kraaienpootjes

Botox bij kraaienpootjes helpt om lachrimpels zachter te maken. Het effect van botox houdt ongeveer zo’n 3 tot 4 maanden aan. Daarna kan botox bij de kraaienpootjes prima worden herhaald.

fillers

Botox kraaienpootjes

Kwaliteit is onze passie

Vrijblijvend adviesgesprek

Ma. t/m zo. van 08:00 tot 22:00

Dr. Thanya Tha-In

Chirurg en gecertificeerd cosmetisch arts

Dokter Thanya Tha-In is chirurg en gecertificeerd cosmetisch arts en staat bekend als de één van de beste in haar vak. Thanya kijkt verder dan het te behandelen gebied en is oprecht geïnteresseerd in jou als persoon. Met zorg en aandacht legt ze je de mogelijkheden uit en is ze realistisch in het te verwachten resultaat. Dit geldt voor een behandeling met injectables, maar net zo goed voor een chirurgische ingreep. Lees meer over onze specialisten arrow-right

Kraaienpootjes

Prijzen en vergoedingen

Botox tegen kraaienpootjes is een veilige en simpele oplossing tegen vervelende lachrimpels. Skin + Surgery Botox is transparant over haar prijzen. Voor de behandeling weet je dus precies waar je aan toe bent. Een cosmetische botox behandeling wordt doorgaans niet vergoed door de zorgverzekering.

Kraaienpootjes

€ 165,-
Voor
Na
Voor

Botox kraaienpootjes

Veelgestelde vragen

Botox is een injecteerbare neuromodulator die de specifieke spieren tijdelijk ontspant om lijntjes en rimpels te verzachten. Het werkt door signalen van de zenuwen naar de spieren te blokkeren, zodat de geïnjecteerde spier niet kan samentrekken.

 

Botox is uitvoerig getest en veilig bevonden om kraaienpootjes, fronslijnen en voorhoofdlijnen te behandelen. Het is dus zeer effectief om rimpels te verhelpen en voorkomen, die ontstaan door herhaaldelijke spierbewegingen. Botox kan ook preventief worden gedaan, om de vorming van nieuwe lijntjes vertragen. Dat is een pluspunt als je midden twintig tot begin dertig bent, en je rimpels op latere leeftijd wilt voorkomen.

 

Botox wordt daarnaast ook voor andere indicaties ingezet, zoals migraine, tandenknarsen of overmatig transpireren.

Skin + Surgery werk voornamelijk met Azzalure botox van de fabrikant Galderma. Azzalure botox is één van de drie veilige en geregistreerde botox merken die er vandaag de dag op de markt zijn.

 

Alle drie de botox merken hebben ongeveer dezelfde samenstelling, al zijn er kleine verschillen. Zo zijn bij alle merken botox na 14 dagen de resultaten maximaal, maar staat Azzalure botox bekend om zijn snelle werken: al na 3 tot 7 dagen. Het resultaat van deze botox houdt gemiddeld 3 tot 5 maanden aan. Al zien we dat, wanneer iemand langere tijd Azzalure botox gebruikt, het effect vaak langer aan gaat houden.

Botox is een extreem populaire behandeling, die uitvoerig klinisch getest is door de medische wereld. Er worden echter weleens zorgen geuit vanwege het feit dat we te maken hebben met een afleiding van een toxine (botuline toxine type A) dat tijdelijk de zenuwsignalering tussen spieren onderbreekt. Klinische onderzoeken benadrukken echter dat het als zeer veilig wordt beschouwd, met minimale risico’s en bijwerkingen.

 

Desalniettemin is het bij iedere botox behandeling belangrijk om een gekwalificeerde arts te vinden met specialistische en bewezen ervaring. Als er namelijk niet kundig wordt geprikt, kan het zich onbedoeld in andere gebieden verspreiden wat kan leiden tot spierontspanning op de verkeerde plek.

 

In het andere uiterste wordt er teveel of te vaak geïnjecteerd, wat kan leiden tot een bevroren blik. In beide gevallen geldt gelukkig dat de resultaten nooit permanent zijn en geleidelijk zullen verdwijnen in drie tot vier maanden.

De behandeling begint altijd met een consult, waarin uitvoerig wordt besproken wat je stoort en wat je wilt bereiken. Er wordt gekeken naar je medische achtergrond en besloten wat er qua behandeling het beste bij je past. We maken foto’s, zodat we een goed beeld hebben van voor- en na de behandeling.

 

Je gezicht wordt vervolgende gereinigd en de arts prikt in de te behandelen gebieden. Het is een vrij vlotte behandeling die meestal tussen de 5 en 10 minuten duurt.

 

Er kunnen wat rode plekjes ontstaan, maar over het algemeen ben je direct na de behandeling toonbaar.

Probeer de eerste 90 minuten niet te gaan liggen. Er bestaat dan namelijk een klein risico op verspreiding. Dit komt echter nauwelijks voor. Na anderhalf uur is de injectable gebonden aan de spier en kan liggen geen kwaad meer.

 

Niet sporten voor 24 uur: sporten verhoogt de bloedsomloop in het lichaam, inclusief het gezicht, waardoor je gezicht bloost en rood wordt als je traint. Deze verhoogde circulatie is geweldig voor je huid, maar het verhoogt de kans dat (een gedeelte van) de injectable via zweet het gebied verlaat vóór deze volledig is opgenomen in de neuromusculaire verbinding.

 

Vier uur geen druk op de gebieden die behandeld zijn: dit is inclusief het dragen van strakke hoeden of petten of icepacks die drukken op de huid. We lopen ook hier weer het risico dat de injectable zich verspreid en gaat werken in een gebied waarbij we dat niet willen. Je kunt je gezicht diezelfde avond gewoon wassen, maar we raden aan een dagje te wachten met harde scrub producten.

Omdat de botox zich moet binden aan receptoren om de spieren te ontspannen, zijn de effecten niet direct merkbaar.

 

De resultaten beginnen al op dag twee of drie te werken, maar het kan tien tot 14 dagen duren voor de spier volledig is ontspannen.

 

Fijne lijntjes en rimpels blijven verbeteren als de spieren in ontspannen toestand zijn en de rimpels niet kunnen vormen. Dit blijft verbeteren naarmate je botox herhaalt.

 

Dat gezegd hebbende, elke persoon is anders. Aangezien je lichaam steeds nieuwe receptoren en neurotransmitters maakt, zal het persoon verschillen hoelang het ontspannende effect precies aanhoudt. Gemiddeld zien we dat de effecten van de behandeling tussen de 3 en 4 maanden aanhouden.

Staat jouw vraag er
niet tussen?

Neem dan nu contact op

070-200 20 70

van Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Botox kraaienpootjes

Botox tegen kraaienpootjes en lachrimpels

Wil je van je lachrimpels af? Botox bij de kraaienpootjes is effectief tegen lachrimpels en helpt ze bewezen te verminderen. We bespreken graag de mogelijkheden met je tijdens een gratis consult.

Vrijblijvend adviesgesprek

Neem telefonisch contact op
070-200 20 70
Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Copyright © 2023 Skin + Surgery Clinics. All rights reserved

De eerder benoemde resultaten kunnen niet gegarandeerd worden. De resultaten verschillen van persoon tot persoon. We kunnen geen concrete uitspraken doen over hoe uw lichaam reageert op bepaalde behandelingen of producten.Beoordeling van Skin+Surgery Clinics op kliniekervaringen.nl: 8.8 uit 10 (195 beoordelingen)
Vrijblijvend
adviesgesprek
Maak een
afspraak