Behandeling

Botox gummy smile

Ben je onzeker over je lach omdat je vindt dat je teveel tandvlees ziet? Met een simpele botox behandeling ben je daar zo vanaf!

Vrijblijvend adviesgesprek

Neem telefonisch contact op 070-200 20 70
Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Vrijblijvend adviesgesprek
Plan een afspraak
070 200 20 70
usp-vink Hoogste kwaliteit
usp-vink NVCG gecertificeerd
usp-vink Persoonlijke aandacht
usp-vink Innerbeauty
usp-vink Natuurlijk resultaat

Behandelingen

Botox gummy smile behandeling

Lachen maakt je mooi, dus het is ontzettend zonde als je tandvlees je onzeker maakt. De zogeheten gummy smile is makkelijk te verhelpen met botox.

Het liefst lacht iedereen de wereld toe. Maar het kan zijn dat je lach je onzeker maakt, en je je lach vaak met je hand voor je mond verbergt. Als er bij het lachen veel tandvlees zichtbaar is, wordt er gesproken van een gummy smile. Gelukkig kunnen we dit snel en makkelijk verhelpen met een relatief simpele botox behandeling.

 

Als we lachen wordt onze bovenlip door bepaalde spiertjes opgetrokken. In het geval van een gummy smile, of tandvleeslach, trekken de spieren de bovenlip zo ver op dat er tandvlees zichtbaar is. Als je vindt dat er teveel tandvlees zichtbaar is als je lacht, kan dit onzeker maken en je beperken in je doen en laten.

 

Een gummy smile is vaak aangeboren en niet perse iets dat zich over de jaren heen ontwikkeld. Het is dus ook niet iets waar je zelf iets aan kunt doen. Het kan dus zijn dat je al jaren rondloopt met onzekerheid als je lacht, of al jaren je hand voor je mond houdt. Met botox kunnen we je snel, gemakkelijk en veilig helpen.

 

Dankzij de stof botuline toxine, heeft botox een spierontspannend effect. Botox richt zich op de zenuwcellen in de spieren die er, in het geval van een gummy smile, voor zorgen dat de bovenlip te ver wordt opgetrokken bij het lachen. De botox helpt deze spiertjes te ontspannen, waardoor we goed kunnen voorkomen dat er tandvlees zichtbaar is bij het lachen. Het resultaat is natuurlijk en de ingreep is uitermate veilig.

 

Lach ook weer, zonder gevoel van onzekerheid of schaamte. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Bij sommige mensen trekt de bovenlip erg op als zij lachen en er wordt dan meer tandvlees zichtbaar dan wenselijk is. Dan kunnen er injecties geplaatst worden in de spier LLSAN (levator labii superioris alaeque nasi) om de bovenlip te laten zakken naar een niveau waarop bij lachen alleen de tanden zichtbaar zijn. De spier loopt naast beide neusvleugels richting de ooghoek. Er worden een of twee injecties net aan weerszijden van de neusvleugels geplaatst.

Botox gummy smile

Onze resultaten bij een gummy smile

Onze kliniek heeft met botox mooie resultaten behaalt bij een gummy smile. De botox werkt na een paar dagen en het effect houdt 3 tot 6 maanden aan. Lees de ervaringen van anderen, die eerder hun botox behandeling bij Skin + Surgery hebben gedaan.

fillers

Botox gummy smile

Kwaliteit is onze passie

Vrijblijvend adviesgesprek

Ma. t/m zo. van 08:00 tot 22:00

Dr. Thanya Tha-In

Chirurg en gecertificeerd cosmetisch arts

Dokter Thanya Tha-In is chirurg en gecertificeerd cosmetisch arts en staat bekend als de één van de beste in haar vak. Thanya kijkt verder dan het te behandelen gebied en is oprecht geïnteresseerd in jou als persoon. Met zorg en aandacht legt ze je de mogelijkheden uit en is ze realistisch in het te verwachten resultaat. Dit geldt voor een behandeling met injectables, maar net zo goed voor een chirurgische ingreep. Lees meer over onze specialisten arrow-right

Gummy smile

Prijzen en vergoedingen

Een botox behandeling voor een gummy smile is toegankelijk en goed betaalbaar. Deze botox behandeling wordt over het algemeen niet vergoed door je zorgverzekeraar.

Gummy smile

€ 165,-
Voor
Na

Botox gummy smile

Veelgestelde vragen

Botox is een injecteerbare neuromodulator die de specifieke spieren tijdelijk ontspant om lijntjes en rimpels te verzachten. Het werkt door signalen van de zenuwen naar de spieren te blokkeren, zodat de geïnjecteerde spier niet kan samentrekken.

 

Botox is uitvoerig getest en veilig bevonden om kraaienpootjes, fronslijnen en voorhoofdlijnen te behandelen. Het is dus zeer effectief om rimpels te verhelpen en voorkomen, die ontstaan door herhaaldelijke spierbewegingen. Botox kan ook preventief worden gedaan, om de vorming van nieuwe lijntjes vertragen. Dat is een pluspunt als je midden twintig tot begin dertig bent, en je rimpels op latere leeftijd wilt voorkomen.

 

Botox wordt daarnaast ook voor andere indicaties ingezet, zoals migraine, tandenknarsen of overmatig transpireren.

Skin + Surgery werk voornamelijk met Azzalure botox van de fabrikant Galderma. Azzalure botox is één van de drie veilige en geregistreerde botox merken die er vandaag de dag op de markt zijn.

 

Alle drie de botox merken hebben ongeveer dezelfde samenstelling, al zijn er kleine verschillen. Zo zijn bij alle merken botox na 14 dagen de resultaten maximaal, maar staat Azzalure botox bekend om zijn snelle werken: al na 3 tot 7 dagen. Het resultaat van deze botox houdt gemiddeld 3 tot 5 maanden aan. Al zien we dat, wanneer iemand langere tijd Azzalure botox gebruikt, het effect vaak langer aan gaat houden.

Botox is een extreem populaire behandeling, die uitvoerig klinisch getest is door de medische wereld. Er worden echter weleens zorgen geuit vanwege het feit dat we te maken hebben met een afleiding van een toxine (botuline toxine type A) dat tijdelijk de zenuwsignalering tussen spieren onderbreekt. Klinische onderzoeken benadrukken echter dat het als zeer veilig wordt beschouwd, met minimale risico’s en bijwerkingen.

 

Desalniettemin is het bij iedere botox behandeling belangrijk om een gekwalificeerde arts te vinden met specialistische en bewezen ervaring. Als er namelijk niet kundig wordt geprikt, kan het zich onbedoeld in andere gebieden verspreiden wat kan leiden tot spierontspanning op de verkeerde plek.

 

In het andere uiterste wordt er teveel of te vaak geïnjecteerd, wat kan leiden tot een bevroren blik. In beide gevallen geldt gelukkig dat de resultaten nooit permanent zijn en geleidelijk zullen verdwijnen in drie tot vier maanden.

De behandeling begint altijd met een consult, waarin uitvoerig wordt besproken wat je stoort en wat je wilt bereiken. Er wordt gekeken naar je medische achtergrond en besloten wat er qua behandeling het beste bij je past. We maken foto’s, zodat we een goed beeld hebben van voor- en na de behandeling.

 

Je gezicht wordt vervolgende gereinigd en de arts prikt in de te behandelen gebieden. Het is een vrij vlotte behandeling die meestal tussen de 5 en 10 minuten duurt.

 

Er kunnen wat rode plekjes ontstaan, maar over het algemeen ben je direct na de behandeling toonbaar.

Probeer de eerste 90 minuten niet te gaan liggen. Er bestaat dan namelijk een klein risico op verspreiding. Dit komt echter nauwelijks voor. Na anderhalf uur is de injectable gebonden aan de spier en kan liggen geen kwaad meer.

 

Niet sporten voor 24 uur: sporten verhoogt de bloedsomloop in het lichaam, inclusief het gezicht, waardoor je gezicht bloost en rood wordt als je traint. Deze verhoogde circulatie is geweldig voor je huid, maar het verhoogt de kans dat (een gedeelte van) de injectable via zweet het gebied verlaat vóór deze volledig is opgenomen in de neuromusculaire verbinding.

 

Vier uur geen druk op de gebieden die behandeld zijn: dit is inclusief het dragen van strakke hoeden of petten of icepacks die drukken op de huid. We lopen ook hier weer het risico dat de injectable zich verspreid en gaat werken in een gebied waarbij we dat niet willen. Je kunt je gezicht diezelfde avond gewoon wassen, maar we raden aan een dagje te wachten met harde scrub producten.

Omdat de botox zich moet binden aan receptoren om de spieren te ontspannen, zijn de effecten niet direct merkbaar.

 

De resultaten beginnen al op dag twee of drie te werken, maar het kan tien tot 14 dagen duren voor de spier volledig is ontspannen.

 

Fijne lijntjes en rimpels blijven verbeteren als de spieren in ontspannen toestand zijn en de rimpels niet kunnen vormen. Dit blijft verbeteren naarmate je botox herhaalt.

 

Dat gezegd hebbende, elke persoon is anders. Aangezien je lichaam steeds nieuwe receptoren en neurotransmitters maakt, zal het persoon verschillen hoelang het ontspannende effect precies aanhoudt. Gemiddeld zien we dat de effecten van de behandeling tussen de 3 en 4 maanden aanhouden.

Staat jouw vraag er
niet tussen?

Neem dan nu contact op

070-200 20 70

van Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Botox gummy smile

Een prachtige glimlach met behulp van botox

Botox is een goede, eenvoudige oplossing voor een gummy smile. Glimlach weer als nooit te voren, zonder onzeker te zijn of je tandvlees. Vraag nu een persoonlijk consult aan voor vrijblijvend advies.

Vrijblijvend adviesgesprek

Neem telefonisch contact op
070-200 20 70
Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Copyright © 2023 Skin + Surgery Clinics. All rights reserved

De eerder benoemde resultaten kunnen niet gegarandeerd worden. De resultaten verschillen van persoon tot persoon. We kunnen geen concrete uitspraken doen over hoe uw lichaam reageert op bepaalde behandelingen of producten.Beoordeling van Skin+Surgery Clinics op kliniekervaringen.nl: 8.8 uit 10 (195 beoordelingen)
Vrijblijvend
adviesgesprek
Maak een
afspraak