Behandeling

Botox fronsrimpel

Heb je het idee dat je vaak boos kijkt? En dat je een diepe lijn tussen je wenkbrauwen hebt? Botox is een makkelijke en veilige oplossing voor deze fronsrimpel.

Vrijblijvend adviesgesprek

Neem telefonisch contact op 070-200 20 70
Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Vrijblijvend adviesgesprek
Plan een afspraak
070 200 20 70
usp-vink Hoogste kwaliteit
usp-vink NVCG gecertificeerd
usp-vink Persoonlijke aandacht
usp-vink Innerbeauty
usp-vink Natuurlijk resultaat

Behandelingen

Botox fronsrimpel

Vind je het vervelend om er altijd boos uit te zien? De fronsrimpel kan goed behandeld worden met botox.

Heb je het idee dat je vaak fronst en boos kijkt? Ook als je je helemaal niet boos voelt? Misschien kijk je vaak geconcentreerd of heb je een fronsrimpel als je tuurt. Wat bij jou ook van toepassing is, we kunnen ons goed voorstellen dat je je aan je fronsrimpel stoort. Gelukkig kunnen we deze rimpel een stuk verzachten, of zelfs helemaal laten verdwijnen, met een simpele botox behandeling.

 

Botox is een stofje dat officieel botuline toxine heet en wordt al jarenlang in de medische wereld gebruikt en op verschillende manieren toegepast. Botox heeft namelijk een spierontspannende werking, waardoor het goed kan worden ingezet bij migraine, tandenknarsen of overmatig transpireren. In de cosmetische branche wordt botox vaak gebruikt om rimpels te verhelpen.

 

In het geval van de fronsrimpel kunnen we botox gebruiken om de rimpels die de wenkbrauwen naar elkaar toe trekken, te laten ontspannen. Zo voorkomen we dat de fronsrimpel wordt gevormd als we boos of geconcentreerd kijken. Dit heeft als effect dat de fronsrimpel een stuk zachter wordt of zelfs helemaal verdwijnt.

 

De fronsrimpel is veilig en snel te verhelpen met botox. Het is echter wel belangrijk dat je je goed laat informeren over de kliniek en de arts die je behandelt. Bij Skin + Surgery vinden we natuurlijke resultaten belangrijk en kijken we tijdens een persoonlijk adviesgesprek altijd wat bij jou past. Maak gerust een afspraak voor een vrijblijvend consult om te bespreken wat we voor jou kunnen betekenen.

De frons wordt veroorzaakt door beweging van de spieren corrugator en procerus. De procerus bevindt zich precies in het midden tussen de wenkbrauwen en de corrugator loopt zowel links als rechts boven de wenkbrauwen. Deze spieren zorgen ervoor dat de huid samentrekt in de lijn die de frons wordt genoemd.

 

Afbeelding1

 

Om de frons met botulinetoxine te behandelen, is het nodig om vijf injecties te plaatsen. Een in de procerusspier en vier injecties verdeeld over beide corrugatorspieren. Op die manier worden deze spieren minder actief gemaakt, zodat ze geen lijnen in de huid kunnen trekken.

 

Afbeelding2-500x175

Botox fronsrimpel

Onze resultaten bij fronsrimpels

Botox voor de fronsrimpel is een veilige behandeling met snel resultaat. Het effect van botox houdt zeker 3 tot 4 maanden aan, daarna kun je deze eenvoudige botox behandeling herhalen. Bekijk hier voorbeelden van botox behandelingen van de fronsrimpel.

fillers

Botox fronsrimpel

Kwaliteit is onze passie

Vrijblijvend adviesgesprek

Ma. t/m zo. van 08:00 tot 22:00

Fronsrimpel

Prijzen en vergoedingen

Botox van de fronsrimpel is een goed betaalbare behandeling. Je weet bij Skin + Surgery precies wat de botox behandeling kost en wat je kunt verwachten. Een cosmetische botox behandeling wordt doorgaans niet vergoed door de zorgverzekering.

Fronsrimpel

€ 165,-
Voor
Na
Voor
Na
Voor
Na
Voor
Na

Botox fronsrimpel

Veelgestelde vragen

Botox is een injecteerbare neuromodulator die de specifieke spieren tijdelijk ontspant om lijntjes en rimpels te verzachten. Het werkt door signalen van de zenuwen naar de spieren te blokkeren, zodat de geïnjecteerde spier niet kan samentrekken.

 

Botox is uitvoerig getest en veilig bevonden om kraaienpootjes, fronslijnen en voorhoofdlijnen te behandelen. Het is dus zeer effectief om rimpels te verhelpen en voorkomen, die ontstaan door herhaaldelijke spierbewegingen. Botox kan ook preventief worden gedaan, om de vorming van nieuwe lijntjes vertragen. Dat is een pluspunt als je midden twintig tot begin dertig bent, en je rimpels op latere leeftijd wilt voorkomen.

 

Botox wordt daarnaast ook voor andere indicaties ingezet, zoals migraine, tandenknarsen of overmatig transpireren.

Skin + Surgery werk voornamelijk met Azzalure botox van de fabrikant Galderma. Azzalure botox is één van de drie veilige en geregistreerde botox merken die er vandaag de dag op de markt zijn.

 

Alle drie de botox merken hebben ongeveer dezelfde samenstelling, al zijn er kleine verschillen. Zo zijn bij alle merken botox na 14 dagen de resultaten maximaal, maar staat Azzalure botox bekend om zijn snelle werken: al na 3 tot 7 dagen. Het resultaat van deze botox houdt gemiddeld 3 tot 5 maanden aan. Al zien we dat, wanneer iemand langere tijd Azzalure botox gebruikt, het effect vaak langer aan gaat houden.

Botox is een extreem populaire behandeling, die uitvoerig klinisch getest is door de medische wereld. Er worden echter weleens zorgen geuit vanwege het feit dat we te maken hebben met een afleiding van een toxine (botuline toxine type A) dat tijdelijk de zenuwsignalering tussen spieren onderbreekt. Klinische onderzoeken benadrukken echter dat het als zeer veilig wordt beschouwd, met minimale risico’s en bijwerkingen.

 

Desalniettemin is het bij iedere botox behandeling belangrijk om een gekwalificeerde arts te vinden met specialistische en bewezen ervaring. Als er namelijk niet kundig wordt geprikt, kan het zich onbedoeld in andere gebieden verspreiden wat kan leiden tot spierontspanning op de verkeerde plek.

 

In het andere uiterste wordt er teveel of te vaak geïnjecteerd, wat kan leiden tot een bevroren blik. In beide gevallen geldt gelukkig dat de resultaten nooit permanent zijn en geleidelijk zullen verdwijnen in drie tot vier maanden.

De behandeling begint altijd met een consult, waarin uitvoerig wordt besproken wat je stoort en wat je wilt bereiken. Er wordt gekeken naar je medische achtergrond en besloten wat er qua behandeling het beste bij je past. We maken foto’s, zodat we een goed beeld hebben van voor- en na de behandeling.

 

Je gezicht wordt vervolgende gereinigd en de arts prikt in de te behandelen gebieden. Het is een vrij vlotte behandeling die meestal tussen de 5 en 10 minuten duurt.

 

Er kunnen wat rode plekjes ontstaan, maar over het algemeen ben je direct na de behandeling toonbaar.

Probeer de eerste 90 minuten niet te gaan liggen. Er bestaat dan namelijk een klein risico op verspreiding. Dit komt echter nauwelijks voor. Na anderhalf uur is de injectable gebonden aan de spier en kan liggen geen kwaad meer.

 

Niet sporten voor 24 uur: sporten verhoogt de bloedsomloop in het lichaam, inclusief het gezicht, waardoor je gezicht bloost en rood wordt als je traint. Deze verhoogde circulatie is geweldig voor je huid, maar het verhoogt de kans dat (een gedeelte van) de injectable via zweet het gebied verlaat vóór deze volledig is opgenomen in de neuromusculaire verbinding.

 

Vier uur geen druk op de gebieden die behandeld zijn: dit is inclusief het dragen van strakke hoeden of petten of icepacks die drukken op de huid. We lopen ook hier weer het risico dat de injectable zich verspreid en gaat werken in een gebied waarbij we dat niet willen. Je kunt je gezicht diezelfde avond gewoon wassen, maar we raden aan een dagje te wachten met harde scrub producten.

Omdat de botox zich moet binden aan receptoren om de spieren te ontspannen, zijn de effecten niet direct merkbaar.

 

De resultaten beginnen al op dag twee of drie te werken, maar het kan tien tot 14 dagen duren voor de spier volledig is ontspannen.

 

Fijne lijntjes en rimpels blijven verbeteren als de spieren in ontspannen toestand zijn en de rimpels niet kunnen vormen. Dit blijft verbeteren naarmate je botox herhaalt.

 

Dat gezegd hebbende, elke persoon is anders. Aangezien je lichaam steeds nieuwe receptoren en neurotransmitters maakt, zal het persoon verschillen hoelang het ontspannende effect precies aanhoudt. Gemiddeld zien we dat de effecten van de behandeling tussen de 3 en 4 maanden aanhouden.

Staat jouw vraag er
niet tussen?

Neem dan nu contact op

070-200 20 70

van Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Botox fronsrimpel

Van je boze blik af met behulp van botox

De fronsrimpel is goed te verhelpen met botox. Plan een gratis adviesgesprek in voor meer informatie.

Vrijblijvend adviesgesprek

Neem telefonisch contact op
070-200 20 70
Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Copyright © 2023 Skin + Surgery Clinics. All rights reserved

De eerder benoemde resultaten kunnen niet gegarandeerd worden. De resultaten verschillen van persoon tot persoon. We kunnen geen concrete uitspraken doen over hoe uw lichaam reageert op bepaalde behandelingen of producten.Beoordeling van Skin+Surgery Clinics op kliniekervaringen.nl: 8.8 uit 10 (195 beoordelingen)
Vrijblijvend
adviesgesprek
Maak een
afspraak