Behandeling

Botox voor wangen

Botox kan je van grote en kleine onzekerheden afhelpen. Zo kan botox voor de wangen fijne rimpels en groeven camoufleren. Benieuwd naar wat Skin + Surgery voor jou kan betekenen? Lees snel verder!

Vrijblijvend adviesgesprek

Neem telefonisch contact op 070-200 20 70
Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Vrijblijvend adviesgesprek
Plan een afspraak
070 200 20 70
usp-vink Hoogste kwaliteit
usp-vink NVCG gecertificeerd
usp-vink Persoonlijke aandacht
usp-vink Innerbeauty
usp-vink Natuurlijk resultaat

Behandeling

Botox voor wangen

Stoor je je aan de rimpels op je wangen en zou je dit liever anders willen zien? Botox kan helpen bij het verdoezelen van subtiele lijntjes. Botox voor wangen kan je helpen je weer goed te voelen in je vel. Skin + Surgery helpt hier graag bij!

Botox voor wangen – Rimpels geven het gezicht een vermoeide en verouderde uitstraling. Vooral op de wangen kan dit als vervelend ervaren worden omdat de wangen juist jeugdigheid uitstralen. Gezichten met meer vetgehalte ontwikkelen over het algemeen minder snel neerwaartse lijnen omdat de wangen over meer volume beschikken. Juist de ietwat slankere mensen ervaren deze lijnen door het minimale vet dat ze in hun gezicht opslaan.

 

Maar hoe ontstaan deze rimpels op onze wangen? Naarmate we ouder worden, vermindert de productie van elastine en collageen in ons lichaam. Hierdoor wordt de huid minder stevig en elastisch wat weer zorgt voor het ontstaan van plooien in de wangen. Deze plooien vallen voornamelijk op wanneer je lacht of praat. Deze plooien zijn niet alleen te zien bij volwassen, maar zelfs bij kinderen wanneer ze lachen of praten. Omdat de huid stevig is, hebben kinderen geen lachlijnen en verdwijnen deze vanzelf wanneer het gezicht weer in rust is.

 

Ons vet verdwijnt langzamerhand uit ons gezicht en onze gezichtsbotten krimpen. Onze huid zakt in omdat de basis eronder krimpt en minder stevig wordt. Dit zorgt voor de ontwikkeling van diepe rimpels op de wangen. Daarnaast werkt zwaartekracht ook mee en begint onze huid te hangen. Vooral de wangen, een plek waar oorspronkelijk veel vet en bot aanwezig was, krijgen het zwaar te verduren.

 

Hebben mensen met een voller gezicht het dan beter omdat ze meer volume hebben? Niet per se. Alhoewel ze minder snel rimpels ontwikkelen, heeft de zwaartekracht en het verlies van elastine en collageen nog steeds invloed op de wangen. Het gezicht zakt richting de kaaklijn in waardoor er hangwangen, een onderkin of kwabjes kunnen ontstaan.

 

Botox voor de wangen kan helpen de lijnen op de wangen te verdoezelen. In combinatie met een filler kan ook het volume van de wangen weer worden hersteld. Botox is een subtiele aanpak voor diegene die de rimpels storend vinden en zouden willen verminderen met een (nagenoeg) pijnloze injectie. Hangt de huid om je gezicht helemaal, of begin je last te krijgen van hangwangen? Dan is het in sommige gevallen handiger om naar een facelift te kijken.

 

Ben je benieuwd of deze specifieke botox behandeling voor de wangen je kan verder helpen? Plan een vrijblijvend adviesgesprek in met onze artsen en ze zullen je graag persoonlijk adviseren.

Botox voor wangen

Onze resultaten van botox voor wangen

Ben je over het algemeen tevreden over je uiterlijk, maar heb je last van rimpels op de wangen die je onzeker maken? Je bent niet de enige met dit probleem! Skin + Surgery heeft al een hoop cliënten kunnen helpen met hun onzekerheden. De botox voor wangen behandeling is zeer effectief en je hebt er ongeveer 3 tot 4 maanden plezier van. Daarna is het mogelijk deze behandeling te herhalen. Benieuwd naar hoe onze andere cliënten het hebben ervaren? Lees de reviews op Kliniekervaringen.nl en laat je overtuigen.

fillers

Botox voor wangen

Kwaliteit is onze passie

Vrijblijvend adviesgesprek

Ma. t/m zo. van 08:00 tot 22:00

Drs. Aletta de Wit

Dokter Aletta de Wit is cosmetisch en orthomoleculair arts en schrijft als vaste columnist over beauty (vanbuiten én vanbinnen) voor de beautyblog wiemooiwilzijn.nl! Dokter Aletta heeft de opleiding Geneeskunde genoten aan de Medische Faculteit van de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Dankzij haar parttime werkzaamheden als model heeft zij veel affiniteit met esthetiek en symmetrie in het gezicht en heeft zij tijdens haar opleiding een grote interesse in het Cosmetische vakgebied ontwikkeld. Lees meer over onze specialisten arrow-right

Botox voor wangen

Prijzen en vergoedingen

Botox kan goed gebruikt worden voor het verminderen van fijne rimpels op de wangen. Skin + Surgery Botox behandelingen zijn altijd eerlijk geprijsd en zo toegankelijk mogelijk voor iedereen. Ben je benieuwd naar de vergoedingsmogelijkheden? Botox voor wangen wordt niet vergoed door zorgverzekeraars, omdat dit een cosmetische behandeling is. Vraag naar meer informatie bij je zorg verzekeraar.

Botox tegen migraine

€ 350,-

Botox tegen tandenknarsen

€ 350,-
Bekijk alle prijzen arrow-right
Voor
Na
Voor
Na
Voor

Botox voor wangen

Veelgestelde vragen

Botox is een injecteerbare neuromodulator die de specifieke spieren tijdelijk ontspant om lijntjes en rimpels te verzachten. Het werkt door signalen van de zenuwen naar de spieren te blokkeren, zodat de geïnjecteerde spier niet kan samentrekken.

 

Botox is uitvoerig getest en veilig bevonden om kraaienpootjes, fronslijnen en voorhoofdlijnen te behandelen. Het is dus zeer effectief om rimpels te verhelpen en voorkomen, die ontstaan door herhaaldelijke spierbewegingen. Botox kan ook preventief worden gedaan, om de vorming van nieuwe lijntjes vertragen. Dat is een pluspunt als je midden twintig tot begin dertig bent, en je rimpels op latere leeftijd wilt voorkomen.

 

Botox wordt daarnaast ook voor andere indicaties ingezet, zoals migraine, tandenknarsen of overmatig transpireren.

Skin + Surgery werk voornamelijk met Azzalure botox van de fabrikant Galderma. Azzalure botox is één van de drie veilige en geregistreerde botox merken die er vandaag de dag op de markt zijn.

 

Alle drie de botox merken hebben ongeveer dezelfde samenstelling, al zijn er kleine verschillen. Zo zijn bij alle merken botox na 14 dagen de resultaten maximaal, maar staat Azzalure botox bekend om zijn snelle werken: al na 3 tot 7 dagen. Het resultaat van deze botox houdt gemiddeld 3 tot 5 maanden aan. Al zien we dat, wanneer iemand langere tijd Azzalure botox gebruikt, het effect vaak langer aan gaat houden.

Botox is een extreem populaire behandeling, die uitvoerig klinisch getest is door de medische wereld. Er worden echter weleens zorgen geuit vanwege het feit dat we te maken hebben met een afleiding van een toxine (botuline toxine type A) dat tijdelijk de zenuwsignalering tussen spieren onderbreekt. Klinische onderzoeken benadrukken echter dat het als zeer veilig wordt beschouwd, met minimale risico’s en bijwerkingen.

 

Desalniettemin is het bij iedere botox behandeling belangrijk om een gekwalificeerde arts te vinden met specialistische en bewezen ervaring. Als er namelijk niet kundig wordt geprikt, kan het zich onbedoeld in andere gebieden verspreiden wat kan leiden tot spierontspanning op de verkeerde plek.

 

In het andere uiterste wordt er teveel of te vaak geïnjecteerd, wat kan leiden tot een bevroren blik. In beide gevallen geldt gelukkig dat de resultaten nooit permanent zijn en geleidelijk zullen verdwijnen in drie tot vier maanden.

De behandeling begint altijd met een consult, waarin uitvoerig wordt besproken wat je stoort en wat je wilt bereiken. Er wordt gekeken naar je medische achtergrond en besloten wat er qua behandeling het beste bij je past. We maken foto’s, zodat we een goed beeld hebben van voor- en na de behandeling.

 

Je gezicht wordt vervolgende gereinigd en de arts prikt in de te behandelen gebieden. Het is een vrij vlotte behandeling die meestal tussen de 5 en 10 minuten duurt.

 

Er kunnen wat rode plekjes ontstaan, maar over het algemeen ben je direct na de behandeling toonbaar.

Probeer de eerste 90 minuten niet te gaan liggen. Er bestaat dan namelijk een klein risico op verspreiding. Dit komt echter nauwelijks voor. Na anderhalf uur is de injectable gebonden aan de spier en kan liggen geen kwaad meer.

 

Niet sporten voor 24 uur: sporten verhoogt de bloedsomloop in het lichaam, inclusief het gezicht, waardoor je gezicht bloost en rood wordt als je traint. Deze verhoogde circulatie is geweldig voor je huid, maar het verhoogt de kans dat (een gedeelte van) de injectable via zweet het gebied verlaat vóór deze volledig is opgenomen in de neuromusculaire verbinding.

 

Vier uur geen druk op de gebieden die behandeld zijn: dit is inclusief het dragen van strakke hoeden of petten of icepacks die drukken op de huid. We lopen ook hier weer het risico dat de injectable zich verspreid en gaat werken in een gebied waarbij we dat niet willen. Je kunt je gezicht diezelfde avond gewoon wassen, maar we raden aan een dagje te wachten met harde scrub producten.

Omdat de botox zich moet binden aan receptoren om de spieren te ontspannen, zijn de effecten niet direct merkbaar.

 

De resultaten beginnen al op dag twee of drie te werken, maar het kan tien tot 14 dagen duren voor de spier volledig is ontspannen.

 

Fijne lijntjes en rimpels blijven verbeteren als de spieren in ontspannen toestand zijn en de rimpels niet kunnen vormen. Dit blijft verbeteren naarmate je botox herhaalt.

 

Dat gezegd hebbende, elke persoon is anders. Aangezien je lichaam steeds nieuwe receptoren en neurotransmitters maakt, zal het persoon verschillen hoelang het ontspannende effect precies aanhoudt. Gemiddeld zien we dat de effecten van de behandeling tussen de 3 en 4 maanden aanhouden.

Staat jouw vraag er
niet tussen?

Neem dan nu contact op

070-200 20 70

van Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Botox voor wangen

Van je rimpels af met botox

Vaak denken mensen dat de wangen alleen opgevuld kunnen worden met filler en dat ze alleen zo hun jeugdige uitstraling kunnen terugkrijgen. Bij volume verlies is dit inderdaad het geval, maar wanneer het gaat om fijne rimpels op de wangen is botox de juiste manier om hiervan af te komen. We leggen je graag uit hoe botox voor wangen de kleine, maar toch vervelende rimpels kan verhelpen. Vraag een vrijblijvend adviesgesprek en laat ons je adviseren.

Vrijblijvend adviesgesprek

Neem telefonisch contact op
070-200 20 70
Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Copyright © 2023 Skin + Surgery Clinics. All rights reserved

De eerder benoemde resultaten kunnen niet gegarandeerd worden. De resultaten verschillen van persoon tot persoon. We kunnen geen concrete uitspraken doen over hoe uw lichaam reageert op bepaalde behandelingen of producten.Beoordeling van Skin+Surgery Clinics op kliniekervaringen.nl: 8.8 uit 10 (195 beoordelingen)
Vrijblijvend
adviesgesprek
Maak een
afspraak