Behandeling

Botox

Ben je benieuwd wat botox voor jou kan betekenen? We geven je graag eerlijk en vrijblijvend advies.

Vrijblijvend adviesgesprek

Neem telefonisch contact op 070-200 20 70
Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Vrijblijvend adviesgesprek
Plan een afspraak
070 200 20 70
usp-vink Hoogste kwaliteit
usp-vink NVCG gecertificeerd
usp-vink Persoonlijke aandacht
usp-vink Innerbeauty
usp-vink Natuurlijk resultaat

Behandelingen

Botox voor en na

Wat is botox precies? Wat doet het? En, nog belangrijker, wat kun je verwachten van botox voor en na de behandeling?

Botox is een toegankelijke, populaire en relatief simpele behandeling voor het tegengaan van rimpels. Ook wel bekend onder de naam botuline toxine, wordt botox al jarenlang in zowel de medische als de cosmetische wereld gebruikt. Het kan worden ingezet bij kwalen als migraine of overmatig transpireren, maar de voor en na resultaten waar men werkelijk in geïnteresseerd is zijn de rimpelbehandelingen met botox.

 

Of het nu gaat om een fronsrimpel, voorhoofdrimpels of kraaienpootjes, als we de voor en na foto’s naast elkaar leggen is het heel duidelijk zichtbaar: botox helpt deze rimpels te verzachten of zelfs helemaal verdwijnen.

 

Dankzij de spierontspannende functie van botox voorkomen we dat bepaalde spiertjes zich nog goed kunnen samentrekken. Door bijvoorbeeld de fronsspier te injecteren, zal je dus niet meer kunnen fronsen. Doordat je de functie van deze spier beperkt, kun je ook geen rimpel vormen in de huid. Zo vervagen bestaande rimpels en voorkomen we de vorming van nieuwe.

 

Skin + Surgery is een zeer ervaren specialist als het gaat om botox behandelingen. We maken tijdens het consult altijd foto’s zodat we de resultaten voor en na de botox goed kunnen vergelijken. Je zult zien dat je rimpels minder worden en je uitstraling daardoor zachter. Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Plan een vrijblijvend adviesgesprek in voor een afspraak in onze kliniek.

Botox voor en na

Onze resultaten met botox

Botox geeft snel resultaat, dat zeker 3 tot 4 maanden effect heeft. Je kunt deze eenvoudige behandeling daarna herhalen. Bekijk hier de resultaten van voor en na botox .

fillers

Botox

Kwaliteit is onze passie

Vrijblijvend adviesgesprek

Ma. t/m zo. van 08:00 tot 22:00

Botox

Prijzen en vergoedingen

Een botox behandeling is een veilige en betaalbare behandeling. Bij Skin + Surgery bespreken we uitgebreid de resultaten voor en na botox, zodat jij precies weet wat je kunt verwachten. Een cosmetische botox behandeling wordt in principe niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Botox behandeling

Vanaf € 100,-
Voor
Na
Voor
Na
Voor
Na
Voor
Na
Voor

Botox

Veelgestelde vragen

Botox is een injecteerbare neuromodulator die de specifieke spieren tijdelijk ontspant om lijntjes en rimpels te verzachten. Het werkt door signalen van de zenuwen naar de spieren te blokkeren, zodat de geïnjecteerde spier niet kan samentrekken.

 

Botox is uitvoerig getest en veilig bevonden om kraaienpootjes, fronslijnen en voorhoofdlijnen te behandelen. Het is dus zeer effectief om rimpels te verhelpen en voorkomen, die ontstaan door herhaaldelijke spierbewegingen. Botox kan ook preventief worden gedaan, om de vorming van nieuwe lijntjes vertragen. Dat is een pluspunt als je midden twintig tot begin dertig bent, en je rimpels op latere leeftijd wilt voorkomen.

 

Botox wordt daarnaast ook voor andere indicaties ingezet, zoals migraine, tandenknarsen of overmatig transpireren.

Skin + Surgery werk voornamelijk met Azzalure botox van de fabrikant Galderma. Azzalure botox is één van de drie veilige en geregistreerde botox merken die er vandaag de dag op de markt zijn.

 

Alle drie de botox merken hebben ongeveer dezelfde samenstelling, al zijn er kleine verschillen. Zo zijn bij alle merken botox na 14 dagen de resultaten maximaal, maar staat Azzalure botox bekend om zijn snelle werken: al na 3 tot 7 dagen. Het resultaat van deze botox houdt gemiddeld 3 tot 5 maanden aan. Al zien we dat, wanneer iemand langere tijd Azzalure botox gebruikt, het effect vaak langer aan gaat houden.

Botox is een extreem populaire behandeling, die uitvoerig klinisch getest is door de medische wereld. Er worden echter weleens zorgen geuit vanwege het feit dat we te maken hebben met een afleiding van een toxine (botuline toxine type A) dat tijdelijk de zenuwsignalering tussen spieren onderbreekt. Klinische onderzoeken benadrukken echter dat het als zeer veilig wordt beschouwd, met minimale risico’s en bijwerkingen.

 

Desalniettemin is het bij iedere botox behandeling belangrijk om een gekwalificeerde arts te vinden met specialistische en bewezen ervaring. Als er namelijk niet kundig wordt geprikt, kan het zich onbedoeld in andere gebieden verspreiden wat kan leiden tot spierontspanning op de verkeerde plek.

 

In het andere uiterste wordt er teveel of te vaak geïnjecteerd, wat kan leiden tot een bevroren blik. In beide gevallen geldt gelukkig dat de resultaten nooit permanent zijn en geleidelijk zullen verdwijnen in drie tot vier maanden.

De behandeling begint altijd met een consult, waarin uitvoerig wordt besproken wat je stoort en wat je wilt bereiken. Er wordt gekeken naar je medische achtergrond en besloten wat er qua behandeling het beste bij je past. We maken foto’s, zodat we een goed beeld hebben van voor- en na de behandeling.

 

Je gezicht wordt vervolgende gereinigd en de arts prikt in de te behandelen gebieden. Het is een vrij vlotte behandeling die meestal tussen de 5 en 10 minuten duurt.

 

Er kunnen wat rode plekjes ontstaan, maar over het algemeen ben je direct na de behandeling toonbaar.

Probeer de eerste 90 minuten niet te gaan liggen. Er bestaat dan namelijk een klein risico op verspreiding. Dit komt echter nauwelijks voor. Na anderhalf uur is de injectable gebonden aan de spier en kan liggen geen kwaad meer.

 

Niet sporten voor 24 uur: sporten verhoogt de bloedsomloop in het lichaam, inclusief het gezicht, waardoor je gezicht bloost en rood wordt als je traint. Deze verhoogde circulatie is geweldig voor je huid, maar het verhoogt de kans dat (een gedeelte van) de injectable via zweet het gebied verlaat vóór deze volledig is opgenomen in de neuromusculaire verbinding.

 

Vier uur geen druk op de gebieden die behandeld zijn: dit is inclusief het dragen van strakke hoeden of petten of icepacks die drukken op de huid. We lopen ook hier weer het risico dat de injectable zich verspreid en gaat werken in een gebied waarbij we dat niet willen. Je kunt je gezicht diezelfde avond gewoon wassen, maar we raden aan een dagje te wachten met harde scrub producten.

Omdat de injectable zich moet binden aan receptoren om de spieren te ontspannen, zijn de effecten niet direct merkbaar.

 

De resultaten beginnen al op dag twee of drie te werken, maar het kan tien tot 14 dagen duren voor de spier volledig is ontspannen.

 

Fijne lijntjes en rimpels blijven verbeteren als de spieren in ontspannen toestand zijn en de rimpels niet kunnen vormen. Dit blijft verbeteren naarmate je de injectable herhaalt.

 

Dat gezegd hebbende, elke persoon is anders. Aangezien je lichaam steeds nieuwe receptoren en neurotransmitters maakt, zal het persoon verschillen hoelang het ontspannende effect precies aanhoudt. Gemiddeld zien we dat de effecten van de behandeling tussen de 3 en 4 maanden aanhouden.

Staat jouw vraag er
niet tussen?

Neem dan nu contact op

070-200 20 70

van Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Botox

Botox voor en na: “ik had dit veel eerder moeten doen”

Botox een veilige, relatief eenvoudige ingreep: “Het woord ‘botox’ gaf me altijd kriebels, maar sinds ik toch een keer overstag ben gegaan wil ik niet meer anders. Mijn fronsrimpel voor en na botox is echt wereld van verschil!”

Vrijblijvend adviesgesprek

Neem telefonisch contact op
070-200 20 70
Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Copyright © 2023 Skin + Surgery Clinics. All rights reserved

De eerder benoemde resultaten kunnen niet gegarandeerd worden. De resultaten verschillen van persoon tot persoon. We kunnen geen concrete uitspraken doen over hoe uw lichaam reageert op bepaalde behandelingen of producten.Beoordeling van Skin+Surgery Clinics op kliniekervaringen.nl: 8.8 uit 10 (195 beoordelingen)
Vrijblijvend
adviesgesprek
Maak een
afspraak