Behandeling

Botox

Rimpels tekenen je gezicht en worden vaak als vervelend ervaren. Met botox kunnen we rimpels op subtiele wijze zachter maken en verhelpen.

Vrijblijvend adviesgesprek

Neem telefonisch contact op 070-200 20 70
Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Vrijblijvend adviesgesprek
Plan een afspraak
070 200 20 70
usp-vink Hoogste kwaliteit
usp-vink NVCG gecertificeerd
usp-vink Persoonlijke aandacht
usp-vink Innerbeauty
usp-vink Natuurlijk resultaat

Behandelingen

Botox

Skin + Surgery is gespecialiseerd op het gebied van rimpel behandelingen en werkt al jaren met botox om rimpels op natuurlijk wijze te verzachten.

Rimpels ontstaan door veel fronsen of turen (ook wel dynamische rimpels genoemd) en natuurlijk omdat we ouder worden. Gelukkig zijn rimpels met een simpele botox behandeling te verhelpen. Botox heeft namelijk een spierontspannend effect. Met de werkzame eigenschappen van het botuline toxine eiwit kunnen heel specifieke spiertjes worden geïnjecteerd, zodat deze niet meer kunnen samentrekken. Zo voorkomen we dat rimpels ontstaan, en worden rimpels na verloop van tijd steeds zachter.

Botox behandelingen

botox-injection-530449582-577168d85f9b585875ba2720-500x500

Over de behandeling

Het natuurlijke eiwit dat voorkomt in botox wordt  al jarenlang door de medische wereld voor verschillende doeleinden wordt gebruikt. In onze kliniek verhelpen we er met name rimpels mee, maar kunnen we een botox behandeling ook uitvoeren voor het verhelpen van migraine, tandenknarsen of overmatig transpireren.

 

Wij werken alleen met hoogwaardige producten en je wordt in onze kliniek altijd behandeld door een cosmetisch arts die met zorg en aandacht jouw schoonheid accentueren. Zo kijken we samen naar waar jij je aan stoort en wat de beste behandeling is voor jou.

 

De behandeling zelf duurt slechts 15 minuutjes en er is vrijwel geen hersteltijd. Je kunt daarna dus gewoon weer verder met je dag. Het beste resultaat behaal je door de eerste paar uur het gebied niet te masseren en overmatig zweten te vermijden. Het effect van botox is na zo’n 10–14 dagen optimaal. Daarna blijft het resultaat tot gemiddeld 3–4 maanden goed zichtbaar. Als je merkt dat de botox begint uit te werken ben je van harte welkom voor een touch up (kleine hoeveelheid bij prikken) of een nieuwe botox behandeling.

Vrijblijvend adviesgesprek

Ma. t/m zo. van 08:00 tot 22:00

Botox

Onze resultaten met botox

Het is belangrijk om een specialist te vinden waar jij je goed bij voelt. Bij Skin + Surgery word jouw botox behandeling altijd uitgevoerd door een cosmetisch arts. Samen kijken we wat de beste behandeling is voor jou en wat bij je past.

fillers

Dr. Thanya Tha-In

Chirurg en gecertificeerd cosmetisch arts

Dokter Thanya Tha-In is chirurg en gecertificeerd cosmetisch arts en staat bekend als de één van de beste in haar vak. Thanya kijkt verder dan het te behandelen gebied en is oprecht geïnteresseerd in jou als persoon. Met zorg en aandacht legt ze je de mogelijkheden uit en is ze realistisch in het te verwachten resultaat. Dit geldt voor een behandeling met injectables, maar net zo goed voor een chirurgische ingreep. Lees meer over onze specialisten arrow-right

Botox

Prijzen en vergoedingen

Een botox behandeling is voor een brede groep betaalbaar. Je weet bij Skin + Surgery Botox precies wat het kost en wat je kunt verwachten. Een cosmetische botox behandeling wordt in principe niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Botox behandeling

Vanaf € 100,-
Voor
Na
Voor
Na
Voor
Na

Botox behandeling

Veelgestelde vragen

Botox is een injecteerbare neuromodulator die de specifieke spieren tijdelijk ontspant om lijntjes en rimpels te verzachten. Het werkt door signalen van de zenuwen naar de spieren te blokkeren, zodat de geïnjecteerde spier niet kan samentrekken.

 

Botox is uitvoerig getest en veilig bevonden om kraaienpootjes, fronslijnen en voorhoofdlijnen te behandelen. Het is dus zeer effectief om rimpels te verhelpen en voorkomen, die ontstaan door herhaaldelijke spierbewegingen. Botox kan ook preventief worden gedaan, om de vorming van nieuwe lijntjes vertragen. Dat is een pluspunt als je midden twintig tot begin dertig bent, en je rimpels op latere leeftijd wilt voorkomen.

 

Botox wordt daarnaast ook voor andere indicaties ingezet, zoals migraine, tandenknarsen of overmatig transpireren.

Skin + Surgery werk voornamelijk met Azzalure botox van de fabrikant Galderma. Azzalure botox is één van de drie veilige en geregistreerde botox merken die er vandaag de dag op de markt zijn.

 

Alle drie de botox merken hebben ongeveer dezelfde samenstelling, al zijn er kleine verschillen. Zo zijn bij alle merken botox na 14 dagen de resultaten maximaal, maar staat Azzalure botox bekend om zijn snelle werken: al na 3 tot 7 dagen. Het resultaat van deze botox houdt gemiddeld 3 tot 5 maanden aan. Al zien we dat, wanneer iemand langere tijd Azzalure botox gebruikt, het effect vaak langer aan gaat houden.

Botox is een extreem populaire behandeling, die uitvoerig klinisch getest is door de medische wereld. Er worden echter weleens zorgen geuit vanwege het feit dat we te maken hebben met een afleiding van een toxine (botuline toxine type A) dat tijdelijk de zenuwsignalering tussen spieren onderbreekt. Klinische onderzoeken benadrukken echter dat het als zeer veilig wordt beschouwd, met minimale risico’s en bijwerkingen.

 

Desalniettemin is het bij iedere botox behandeling belangrijk om een gekwalificeerde arts te vinden met specialistische en bewezen ervaring. Als er namelijk niet kundig wordt geprikt, kan het zich onbedoeld in andere gebieden verspreiden wat kan leiden tot spierontspanning op de verkeerde plek.

 

In het andere uiterste wordt er teveel of te vaak geïnjecteerd, wat kan leiden tot een bevroren blik. In beide gevallen geldt gelukkig dat de resultaten nooit permanent zijn en geleidelijk zullen verdwijnen in drie tot vier maanden.

De behandeling begint altijd met een consult, waarin uitvoerig wordt besproken wat je stoort en wat je wilt bereiken. Er wordt gekeken naar je medische achtergrond en besloten wat er qua behandeling het beste bij je past. We maken foto’s, zodat we een goed beeld hebben van voor- en na de behandeling.

 

Je gezicht wordt vervolgende gereinigd en de arts prikt in de te behandelen gebieden. Het is een vrij vlotte behandeling die meestal tussen de 5 en 10 minuten duurt.

 

Er kunnen wat rode plekjes ontstaan, maar over het algemeen ben je direct na de behandeling toonbaar.

Probeer de eerste 90 minuten niet te gaan liggen. Er bestaat dan namelijk een klein risico op verspreiding. Dit komt echter nauwelijks voor. Na anderhalf uur is de injectable gebonden aan de spier en kan liggen geen kwaad meer.

 

Niet sporten voor 24 uur: sporten verhoogt de bloedsomloop in het lichaam, inclusief het gezicht, waardoor je gezicht bloost en rood wordt als je traint. Deze verhoogde circulatie is geweldig voor je huid, maar het verhoogt de kans dat (een gedeelte van) de injectable via zweet het gebied verlaat vóór deze volledig is opgenomen in de neuromusculaire verbinding.

 

Vier uur geen druk op de gebieden die behandeld zijn: dit is inclusief het dragen van strakke hoeden of petten of icepacks die drukken op de huid. We lopen ook hier weer het risico dat de injectable zich verspreid en gaat werken in een gebied waarbij we dat niet willen. Je kunt je gezicht diezelfde avond gewoon wassen, maar we raden aan een dagje te wachten met harde scrub producten.

Omdat de botox zich moet binden aan receptoren om de spieren te ontspannen, zijn de effecten niet direct merkbaar.

 

De resultaten beginnen al op dag twee of drie te werken, maar het kan tien tot 14 dagen duren voor de spier volledig is ontspannen.

 

Fijne lijntjes en rimpels blijven verbeteren als de spieren in ontspannen toestand zijn en de rimpels niet kunnen vormen. Dit blijft verbeteren naarmate je botox herhaalt.

 

Dat gezegd hebbende, elke persoon is anders. Aangezien je lichaam steeds nieuwe receptoren en neurotransmitters maakt, zal het persoon verschillen hoelang het ontspannende effect precies aanhoudt. Gemiddeld zien we dat de effecten van de behandeling tussen de 3 en 4 maanden aanhouden.

Staat jouw vraag er
niet tussen?

Neem dan nu contact op

070-200 20 70

van Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Botox

Een betrouwbare kliniek bij jou in de buurt

Skin + Surgery heeft klinieken in Den Haag en vlakbij Rotterdam. Dat maakt ons goed bereikbaar vanuit omliggen plaatsen als Zoetermeer, Gouda, Leiden, Voorburg, Rijswijk, Leidschendam, Zevenhuizen, Berkel en Rodenrijs, Pijnacker, Bleiswijk en Waddinxveen. We nodigen je dan ook graag uit voor een vrijblijvend adviesgesprek. Tijdens dit persoonlijke consult kijken we naar jouw specifieke wensen en wat past bij jouw gezicht.

Vrijblijvend adviesgesprek

Neem telefonisch contact op
070-200 20 70
Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Copyright © 2023 Skin + Surgery Clinics. All rights reserved

De eerder benoemde resultaten kunnen niet gegarandeerd worden. De resultaten verschillen van persoon tot persoon. We kunnen geen concrete uitspraken doen over hoe uw lichaam reageert op bepaalde behandelingen of producten.Beoordeling van Skin+Surgery Clinics op kliniekervaringen.nl: 8.8 uit 10 (195 beoordelingen)
Vrijblijvend
adviesgesprek
Maak een
afspraak