Botox behandeling voor de fronsrimpel

Heb je het gevoel dat je vaak boos kijkt terwijl je dat helemaal niet bent? Misschien tuur je veel, of frons je omdat je vaak geconcentreerd kijkt. Wat de reden ook is, de fronsrimpel is de meest gehoorde ergernis als het gaat om rimpels in het gezicht. Gelukkig kunnen we de deze lijnen een stuk zachter maken, of zelfs helemaal laten verdwijnen, met een simpele botox behandeling voor de fronsrimpel.

 

Wat is botox?

Botox is een eiwit dat ook wel botuline toxine wordt genoemd. Deze stof wordt al jarenlang gebruikt in de medische wereld tegen kwalen als migraine, tandenknarsen of overmatig transpireren. In de cosmetische wereld wordt botox vaak ingezet om rimpels te voorkomen. In het geval van de fronsrimpel kunnen we botox namelijk in de spiertjes plaatsen die ervoor zorgen dat de wenkbrauwen naar elkaar toe trekken. Omdat botox een spier ontspannende werking heeft, voorkomen we dat de fronsrimpel gevormd wordt als we de wenkbrauwen spannen. Dit heeft als gevolg dat de rimpel zachter wordt of zelfs volledig vervaagt.

 

Hoe ziet een botox behandeling voor de fronsrimpel eruit?

De fronsrimpel is snel, makkelijk en veilig te behandelen met botox. Laat je echter goed informeren over de kliniek en de arts die je bezoekt, want dit is uitermate belangrijk voor een mooi resultaat. Bij Skin + Surgery wordt tijdens een persoonlijk consult gekeken naar jouw wensen en de mogelijkheden van een botox behandeling met je besproken.

 

We maken foto’s van voor de behandeling, zodat we die kunnen vergelijken met foto’s van je controle afspraak of wanneer je komt voor een herhaal behandeling. De huid tussen de wenkbrauwen wordt schoongemaakt en gedesinfecteerd. Een verdoving is doorgaans niet nodig, omdat de naald erg dun is. De arts zal je vragen goed te fronsen en boos te kijken. Zo kan de arts goed zien waar de spieren lopen en waar de meeste spanning zit. Op basis hiervan wordt de botox in de frons geprikt, om te voorkomen dat hier nog een rimpel kan vormen. Na een paar prikjes zit de behandeling van de fronsrimpel er op en mag je gaan. Je kunt wat rode plekjes hebben, vergelijkbaar met een muggenprik. In sommige gevallen kan er een klein blauw plekje zichtbaar zijn. Deze kun je met wat make-up camoufleren.

 

Is er nog specifieke nazorg na een botox behandeling van de fronsrimpel?

De behandeling van de fronsrimpel neemt slechts een paar minuten in beslag, en daarna kun je gewoon weer verder met je dag. Wel adviseren we om de eerste paar uur niet te sporten en het gebied tussen de wenkbrauwen niet te masseren. Hiermee voorkom je dat je de botox naar een ander gebied verplaatst. Na 10 tot 14 dagen is het effect van botox optimaal en zul je merken dat het lastiger is om te fronsen. De resultaten houden gemiddeld tussen de 3 en de 4 maanden aan. Daarna kun je deze relatief simpele ingreep gerust herhalen.

 

Contact

Wil je weten of een botox behandeling van de fronsrimpel geschikt is voor jou? Bel naar 070-2002070 of maak direct een afspraak.

Copyright © 2023 Skin + Surgery Clinics. All rights reserved

De eerder benoemde resultaten kunnen niet gegarandeerd worden. De resultaten verschillen van persoon tot persoon. We kunnen geen concrete uitspraken doen over hoe uw lichaam reageert op bepaalde behandelingen of producten.Beoordeling van Skin+Surgery Clinics op kliniekervaringen.nl: 8.8 uit 10 (195 beoordelingen)
Vrijblijvend
adviesgesprek
Maak een
afspraak